Prethodni članak
Sljedeći članak

Klet iz osamdesetih preuredili u luksuznu kuću za odmor koja mami poglede


Kuće za odmor proteklih su se godina pokazale kao pravi mamac za turiste, a osobito strance, koji svoje godišnje odmore nerijetko provode na pitoresknim zagorskim bregima, okruženi prirodom i otkrivajući brojne naše znamenitosti i tajne povijesti. Upravo jedna takva, poput malog raja na zemlji, smjestila se u naselju Vukšinec u Donjoj Stubici.

 

Lokacija za odmor

Niti dva kilometra udaljena od centra grada, a opet sasvim dovoljno da gostima pruži mir, Casa Sole goste je počela primati ove godine. Vinogradarska kuća, izgrađena 1984. godine, uz koju se obrađivao i vinograd, nakon dužeg je uređenja pretvorena u poželjnu i atraktivnu kuću za odmor.

– Kuću i vinograd do 2020. održavali su i uređivali moji roditelji, a obzirom da se mi nismo željeli ni znali baviti time, odlučili smo kupiti zemlju pored i pretvoriti sve zajedno u lokaciju za odmor turista – ispričao nam je vlasnik Ivan Mrnjec. Nakon konačnog uređenja, prema nacrtima, vizualima i elaboratu sukladno željama i viziji, ove godine kuća je konačno mogla otvoriti svoja vrata turistima.

 

Divan smještaj, još ljepše dvorište

Investicija je bila velika, a pazilo se na svaki detalj. Kuća ima dvije spavaće sobe, ali uz dodatne ležajeve mogućnost smještaja za sedam osoba. Uz unutarnji prostor s dnevnim boravkom, blagovaonom, kuhinjom i kupaonicom, ima i prekrasno uređeno dvorište. Tu se nalazi bazen i prostor s ležaljkama za odmor, ali i prostor za razne mogućnosti i animacije za djecu, poput pikada, badmintona, nogometa i slično.

 – Glavni cilj nam je bio da se mi i svi naši gosti osjećamo kako kod kuće, da se što više koriste prirodni materijali koji ne zagađuju okoliš i slično, stoga nam nije žao ni jedne uložene kune, iako je investicija bila velika – kažu vlasnici Maja i Ivan, a upravo kako bi to postigli, obišli su brojne kuće za odmor, ne bi li osmislili priču za svoju kuću, oko čega im je pomogla Marija Sviben iz Mokrica, koja je izradila unutarnje vizuale, dok se Goran Kruhonja iz Oroslavja pobrinuo za vanjski vizual.

 

Velik interes turista

Iako je otvorena tek 1. kolovoza, u samom srcu sezone, interes turista je, kažu vlasnici, velik. – Zadovoljni smo bookingom, a dosad su nas posjećivali uglavnom Nijemci. Kako smo vrlo kasno krenuli, nismo se tome ni nadali. Gosti su izrazito zadovoljni smještajem, a uglavnom su najviše impresionirano pogledom, mirom i tišinom, kao i ljepotom samog objekta – kažu zadovoljni vlasnici.

Dok dio bookinga rade sami, preko društvenih mreža, ali i preporuka, potpisali su ugovor s Danskom agencijom Novasol. – Interes turista je sve veći, Zagorje ima izrazito veliki potencijal, jedino treba malo poraditi na papirologiji, koju treba pripremiti da biste uopće postali iznajmljivač. Smatramo da je potrebno cijeli taj postupak malo pojednostaviti, kako bi se na što lakši način mogli otvarati novi objekti, sukladno kategorizaciji – zaključuju. Obzirom da recenzije turista koje oduševljavaju ovakvi objekti, Zagorje opravdano nosi slogan 'Bajka na dlanu'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook