Prethodni članak
Sljedeći članak

Di je tu logika: Trga se novi asfalt postavljen prije 10 dana. Što se zakompliciralo, imamo odgovor


Jučer se na društvenim mrežama pojavila fotografija radova na cesti od Andraševca prema Hruševcu, odnosno cesti kroz polje, koja je također bila uključena u radove rekonstrukcije cesta iz Fonda solidarnosti, na području grada Donja Stubica.

Sporna fotografija izazvala je brojne komentare po društvenim mrežama, što se ne bi dogodilo da se na fotografiji ne vidi kako je na raskršću raskopan novi asfalt koji je postavljen tek prije desetak dana.

‘Di je tu logika da se sad radi nekaj, kaj se kao nije moglo prije 10 dana dok nije bilo asfalta? Pranje love ili? Jadna Hrvatska’,  ‘Nije bilo Hase da stavi kablove pa je Mujo zatrpao i asfaltirao' bili su samo neki od komentara kojima su komentatori 'častili' radove na ovoj spornoj dionici ceste.

Stoga smo o očitoj problematici koja je nastala upitali gradonačelnika Donje Stubice Nikolu Gospočića, obzirom da se cesta nalazi na području Donje Stubice, a projekt sanacije cesta preko Fonda provodio je Grad.

-Nakon što su izvedeni radovi asfaltiranja na spomenutoj dionici, uočili smo da na jednom dijelu te trase u sredini ceste stoji voda. Naravno da time nismo bili zadovoljni, pa smo pozvali izvođača koji je izvodio radove. Oni su pozvali asfaltere, izvršeno je bušenje ceste i njihovi su inženjeri zaključili da je do problema došlo prilikom valjanja asfalta, uslijed čega su nastala ulegnuća – pojasnio je gradonačelnik Gospočić.

Istaknuo je i kako je izvođač radova navedene nedostatke odlučio popraviti o svom trošku.

-Oni su priznali svoju grešku i istoga su dana, jučer, sanirali tu dionicu, točnije jedan kilometar ceste presvukli su novim habajućim slojem asfalta, o vlastitom trošku – rekao je Gospočić.

Radovi na spomenutoj dionici završili su još jučer, a danas će se urediti i bankine, također o trošku izvođača radova.

Još članaka iz "Donja Stubica"

Facebook