Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatarski dječji fašnik: Nikad veće bogatstvo maski


„Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik“, bio je slogan ovogodišnjega Zlatarskoga dječjeg fašnika. Lijepo i toplo vrijeme u utorak je u zlatarski Park hrvatske mladeži privuklo brojne mališane s roditeljima iz širega područja ovoga dijela Krapinsko-zagorske županije, tako da su i nagrade za najuspjelije dječje pojedinačne maske otišle nagrađenima u Bedekovčinu, Gregurovec, Belec i Poznanovec.

Poziv „Maskiraj se i dojdi na zrak, na fašnički tulum u zlatarski park“ očito je imao dobar odjek! Opće je poznato kako je dobra organizacija jamstvo uspjeha, a Društvo „Naša djeca“, s agilnom predsjednicom Anitom Habazin, i ovaj je put potvrdilo svoju organizacijsku sposobnost. Fašničku priredbu poduprli su Grad Zlatar, Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića. Bilo je sve „kak se šika“, osim što je program mađioničara Magic Leona na pozornici mogao biti vremenski kraći, s obzirom na dob publike kojoj je bio namijenjen.

Tročlanom žiriju (Ana Kudelić, Zdenka Valjak i Željko Slunjski) nije bilo lako odabrati najuspješnije, jer uistinu fašnička maskirna paleta bila je bogata. Među najmlađim sudionicima nagrađeni su Denis Smrekar, maskiran kao kauboj, iz Bedekovčine, Ivana Hanžek kao belečka crvenkapica, Gabrijel Plukavec iz Gregurovca kostimiran kao šeik i četverogodišnja Tena Vidiček iz Poznanovca, kao medicinska sestra. Obiteljska nagrada pripala je zlatarskoj obitelji Pisačić, prvoškolki Emi i njezinim roditeljima, Snježani i Nevenu. Ništa lakši nije bio ni odabir odraslih za nagradu, a pripala je umirovljenoj učiteljici Boženi Škrlec i Robertu Klariću čijim je habitusom dominiralo licitarsko srce. Pozornost je privukla i skupina „Čarobnjaci“ Centra za odgoj i obrazovanje iz Zajezde, koju je organizator nagradio poklon paketom. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook