Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Vuzem u Krapini': Manifestaciju je obilježilo dječje veselje, šarenilo boja i dobrog raspoloženja


I ove godine, druge za redom, održana je manifestacija Vuzem u Krapini, koju je organizirala Turistička zajednica Grada Krapine. Prigodno je uređen Park Matice hrvatske pisanicama, instalacijama zečeva i drugim prigodnim uskrsnim ukrasima, a na Usrksnom je sajmu sudjelovalo 15-ak škola, vrtića i udruga i obrta.

Održavale su se i brojne radionice u kojima su sudjelovale krapinske institucije i udruge. Krapina ima kroz godinu brojne manifestacije koje su postale tradicionalne, poput GFUK – a, Ljeta u Krapini, Tjedna kajkavske kulture, Prosinca u Krapini, a sada im se pridružuje i Vuzem u Krapini, koji polako prerasta u tradiciju, a obilježilo dječje veselje, šarenilo boja i dobrog raspoloženja.

U parku su postavljene i velike uskrsne pisanice, a svake godine dodaje se po jedna nova. Ovogodišnja nova pisanica posvećena je dugogodišnjem krapinskom gradonačelniku Vilibaldu Slugi, u čast 170. godišnjice njegova rođenja. Rad je akademske slikarice Maja Vukina Bogović.

Prigodno, uručene su i nagrade Krapinski pušlek za naljepše okućnice u 2023. godini. Primili su ih obitelj Marković, obitelj Puh i caffe bar Saloon. Posjetitelji su mogli uživati u predstavi kazališta Mala scena "Kraljevna na zrnu graška". Plesna skupina Unifit ponovno je oduševila plesnim nastupima. Kreativne radionice održali su Gradska knjižnica Krapina, Muzej krapinskih neandertalaca, Društvo Naša djeca Krapina te Likovno društvo "Ernest Tomašević" Krapina. Aktivni su bili i Savjet mladih grada Krapine te učenici Srednje škole Krapina, smjer Hotelijersko-turistički tehničar. 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook