Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku nastupa ''Duo Alhambra''


Pučko otvoreno učilište Zabok organizira još jedan koncert i to u ponedjeljak 17. lipnja s početkom u 19.30 sati, u Gradskoj galeriji Zabok.

Nastupit će ''Duo Alhambra''

PROGRAM

Tomislav Uhlik: Ples vatre

Ivana Kiš: Rosa's Way Home

Ante Grgin: Capriccio br. 1

Slavko Fumić: Nokturno

Astor Piazzolla: Historie du Tango

Bordel 1900

Café 1930

Deciso

Concert d'aujourd'hui

----------------------------------------------------------------------------------------------------

DUO ALHAMBRA sastav je dvoje hrvatskih profesionalnih i višestruko nagrađivanih glazbenika: Divne Šimatović i Abdul-Aziza Husseina.

Duo Alhambra aktivno održava koncerte, na svom glazbenom putu promiče i hrvatsko stvaralaštvo, a međunarodni debi ostvario je u njemačkom gradu kulture – Weimaru.

Važno područje djelovanja za Duo također su i humanitarni koncerti.

Duo Alhambra prošle je godine nastupio u Alžiru povodom hrvatskog Dana državnosti, a u istoj je zemlji i predstavljao Hrvatsku na Europskom glazbenom festivalu.

DIVNA ŠIMATOVIĆ hrvatska je gitaristica posebna po "urođenoj muzikalnosti i senzibilnosti" (Klasika.hr). Završila je najviši stupanj obrazovanja za glazbenike instrumentaliste u Njemačkoj (Konzertexamen) na Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar u klasi prof. Ricarda Galléna, a prethodno je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s uspjehom "magna cum laude" u klasi prof. Darka Petrinjaka.

Dobitnica je stipendija za izvrsnost tijekom svog školovanja, Dekanove nagrade te je višestruko nagrađivana za najbolje izvedbe skladbi hrvatskih skladatelja.

Održala je čitav niz solističkih koncerata u domovini i izvan nje. Divna je nastupala kao solistica sa Simfonijskim puhačkim orkestrom te s Hrvatskim komornim orkestrom. Svirala je, također, i s Gudačkim kvartetom Rucner te u duu sa svojim bratom Ivanom. Osim koncerata diljem Hrvatske i u inozemstvu, Divna je redovito gost u televizijskim i radio emisijama.

ABDUL-AZIZ HUSSEIN diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davorina Brozića, a poslijediplomski studij završio je na Conservatoire à rayonnement régional u Versaillesu u klasi prof. Phillipa Cupera. "Sviranje klarineta pravi je užitak za Abdula-Aziza Husseina: lagano i jednostavno izlaze iz glazbala tonovi besprijekornih visina, savršeno odmjerenoga trajanja i profilirane dinamike" (Klasika.hr). Usavršavao se i na Akademiji za glasbo u Ljubljani.

Dobitnik je niza prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, a za svoj je rad nagrađen i Dekanovom nagradom, Nagradom Hrvatskog društva skladatelja i Oskarima znanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Redovno održava nastupe i predavanja u zemlji i inozemstvu od kojih izdvaja: Festival klarinetista na Kanarskim otocima u Španjolskoj, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Muzički biennale Zagreb te solistički nastup sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Sudjelovao je na brojnim seminarima kod priznatih glazbenika i pedagoga.

Abdul-Aziz svira bas klarinet u Simfonijskom orkestru HRT-a.

Koncert će biti održan uz potporu Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook