Prethodni članak
Sljedeći članak

Slavi se 100 godina kinematrografije u Krapini. Tom prigodom svečana pretpremijera filma


Povijest kina u Krapini seže u 1923. godinu kada je nabavljena prva oprema za prikazivanje filmova još u doba nijemih filmova. Ove, 2023. godine slavi se 100. godišnjica kinematografije u Krapini.

Za jubilarnu godinu uz postojeće programe redovnih projekcija najnovijih filmskih naslova, kina pod zvijezdama, filmskih festivala, školskih i tematskih projekcija, art programa, tradicionalnog autokina, pripremljeno je i mnoštvo novih atraktivnih filmskih kino programa, a Hrvatski audiovizualni centar prepoznao je rad Kina odobrivši gotovo 2.400 eura za programe audiovizualne djelatnosti kina.

U nedjelju 19.ožujka u Kinu Krapina održat će se pretpremijera igranog film za djecu Nevena Hitreca 'Dnevnik Pauline P.', snimljenog po istoimenu romanu Sanje Polak koji u hrvatskim kinima počinje s prikazivanjem od 23. ožujka.

Na projekciju nam dolazi filmska ekipa koja uključuje redatelja filma Nevena Hitreca, Sanju Polak autoricu knjige prema kojoj je film snimljen, producenta Juru Bušića te glumce predvođene sjajnom Katjom Matković koja glumi Paulinu P.

Film na topao i duhovit način unutar školske godine prati avanture Pauline P. u razredu i kod kuće te sve probleme koje ona uspješno savladava. Rađen prema predlošku iznimno popularne dječje knjige govori o samouvjerenoj, emotivnoj i duhovitoj učenici 3. razreda koja kroz komične situacije govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi i obitelji. Radnja filma smještena je u stvarni svijet, s pokojim dodirom „čarolije“.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook