Prethodni članak
Sljedeći članak

Savjeti naših starih o zdravlju: Majčina vraštva stižu u Mariju Bistricu


Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici organizira predstavljanje knjige Vere Grgac ''Majkina vraštva: vračejne i vračiteli'', koje će biti održano u petak, 16. veljače 2024. godine, u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica s početkom u 19 sati. Radi se o knjizi koja  na jedinstven, duhovit i jezično izvoran način, objedinjuje narodnu medicinu, recepte biljnih i drugih pripravaka te etnografske zapise iz obližnjeg Bistranskog kraja. Knjigu je izdala Kajkaviana, a u Mariji Bistrici će ju predstaviti autorica Vera Grgac i urednica Vlasta Horvatić-Gmaz.

''Ovo neće biti obično predstavljanje knjige, nego ponovno otkrivanje gotovo zaboravljene riznice znanja, šarmantnih priča i zanimljivih narodnih otkrića. Naši stari možda i jesu živjeli u drugačijem svijetu, no njihova je mudrost skupljana stoljećima te je sigurno da njihovi brojni savjeti vrijede i danas'', poručuju iz Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici te sve zainteresirane pozivaju na zajedničko druženje uz predstavljanje ove jedinstvene knjige.

Vera Grgac je kajkavska pjesnikinja, umirovljena profesorica škole za medicinske sestre te izuzetno vrijedna i entuzijastična čuvarica zavičajne baštine. Članica je Matice hrvatske, Kajkaviane, Društva hrvatskih književnika i više drugih udruga.

Predstavljanje knjige ''Majkina vraštva: vračejne i vračiteli'',  organizira se u suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom Marija Bistrica i uz potporu Općine Marija Bistrica.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook