Prethodni članak
Sljedeći članak

RADOJKA ŠVERKO – KONCERT "MOJ FILM" povodom 55 godina stvaralaštva

KLANJEC, ČETVRTAK, 2. LIPNJA 2022. U 20:00 SATI - VELIKA DVORANA GRADA KLANJCA


RADOJKA ŠVERKO – KONCERT "MOJ FILM" povodom 55 godina stvaralaštva

KLANJEC, ČETVRTAK, 2. LIPNJA 2022. U 20:00 SATI - VELIKA DVORANA GRADA KLANJCA

Hrvatska glazbena diva, Radojka Šverko dolazi u Klanjec s programom filmskih glazbenih uspješnica i poznatih skladbi iz mjuzikla u suradnji produkcijske kuće Obnomika i Kulturnog centra Klanjec u okviru programa Jer svirati se mora 2 Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije.

Uz pratnju svog sjajnog orkestra pod vodstvom prof. Vladimira Babina, koji čine vrhunski instrumentalisti Aleksandar Valenčić, Tonči Grabušić, Zvonimir Radišić i Damjan Grbac, provest će publiku kroz holivudske klasike i ekranizirane mjuzikle kao što su: "Casablanca", "The Lion King", "Titanic", "Chess", "The Wizard of Oz", "The Way We Were", "Cats", "Cabaret", "Goldfinger" i "Night Shift".

Sa svojim prepoznatljivim baršunastim altom, prva je domaća pjevačica koja je održala koncert filmske glazbe. Te 1998. godine u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci izvela je program filmskih glazbenih uspješnica, kao i poznatih skladbi iz mjuzikala, pod nazivom "Moj film". 

Radojka Šverko jedna je od naših najnagrađivanijih pjevačica zabavne glazbe, koja se sa svjetskih glazbenih festivala često kući vraćala s priznanjima i nagradama. Svojim izvedbama obilježila je i domaće festivale poput Zagrebačkog i Splitskog festivala te Melodija Istre i Kvarnera. Ostvarila je glumačku karijeru glavnim ulogama u mjuziklima i rock operama "Gubec-beg", "Grička vještica", "Jadnici", "Karolina Riječka" i "Mirakul" te ulogom u filmu Rajka Grlića "Bravo, maestro".

Ove godine Radojka Šverko obilježava 55 godina profesionalne glazbene karijere.

ULAZNICE: 50 KN (rezervacije i pretprodaja u Kulturnom centru Klanjec - Gradska knjižnica, tel. 550 235, 551 002, 098 460 247).

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook