Prethodni članak
Sljedeći članak

Hoomstock 2022 otkriva sve svoje adute!


Mjesec dana dijeli nas do 16. izdanja Hoomstocka, festivala koji će 1. i 2. srpnja na dobro znanoj lokaciji igrališta Osnovne škole Viktora Kovačića u Humu na Sutli i ove godine okupiti široku lepezu odličnih izvođača glazbene scene stoga krajnje je vrijeme za kompletiranje lineupa! Od prije su poznati Brkovi, HRAM, ABOP, Krankšvester i Miriiam, a uz nova imena, Hoomstock garantira vrhunsku zabavu.

Prazna Lepinja bend je koji na zagrebačku scenu stupa davne 2008. godine. Nakon prvotnog probijanja kroz demo scenu, pa onda i rada kroz JeboTon kolektiv, izdaju za sada jedini studijski album "DANASUTRA". Ovu alternativnu atrakciju predvodi već etablirani i šarmantni glazbenik Hiljson Mandela kojem osim vokala, nikad ne nedostaje karizme kojom zaokuplja pažnju publike. Premda ih na sceni nije bilo neko vrijeme, 2021. godine se vraćaju i tri dana zaredom rasprodaju zagrebački KSET. Vrhunskom lirikom i glazbenim ritmom kojeg prožima kombinacija rocka, punka, psihodelije, funka i reggaea predstavljaju pravu glazbenu poslasticu.

The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Njihov debi album izašao je u ožujku 2016. godine pod nazivom ''In This Town Lies a City'', a glazbeno se oslanja na tamniji prizvuk rocka i atmosferu 80-ih. U kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom. Rezultat svega je drugi album pod nazivom ''Motel Monaco'' s kojim planiraju pomaknuti granice.

Pitate li se koji je od sljedećih svjetskih disco bendova: ABBA, Jamiroquai, Daft Punk ili Disco Quality, najnepoznatiji na svjetskoj disco sceni, pogodili ste: to je Disco Quality.

Disco Quality je trenutno najnepoznatiji disco bend svih vremena, što ne znači da će tako biti i u budućnosti. Bend su osnovali Muc, Baček i Gladki Škurn usred najveće svjetske krize svih vremena, s namjerom da dominiraju svjetskom disco scenom, a na Hoomstock nam dolaze rasplesati sve prisutne.

Na humsku pozornicu popet će se i Shin i Galaš, poznatiji kao 30Zona. Dva nerođena brata iz Kozari Boka u Zagrebu ( jedini kvart koji se može poistovjetiti s riječju ghetto) prije samo dvije godine krenuli u glazbenu avanturu, a već iza sebe imaju objavljene singlove za izdavačku kuću Bassivity (“Galaš”, “Shin”) i Hazze (“Nonstop” i “Loše Navike”). Iako novi na sceni, već bilježe nastup na najvećem regionalnom festivalu EXIT, neizostavni su dio Drita, a ovim putem ih imamo priliku vidjeti i na Hoomstocku.

Elemental je jedan od najpopularnijih hip hop sastava u Hrvatskoj i regiji. Organski hip hop / rap s funkom, soulom, jazzom, reggae-om i rockom, realistični i koncizni tekstovi o društvu i pojedincu te produkcija u skladu sa svjetskim trendovima, zajedno čine da su njihovi albumi i koncertni nastupi u samom vrhu regionalne scene. Iskrenost, beskropomisni stihovi i činjenica da svoju glazbu ne smatraju proizvodom, već umjetničkim izrazom, učinili su Elemental glasnogovornicima mlade generacije koja kritički promišlja svijet oko sebe.

Hoomstock nastavlja poticati mlade glazbene nade stoga će u svoje okrilje i ove godine primiti pobjednicu HGF-a Daisy Dives, sanjivi glazbeni solo projekt kantautorice Vanje Gorički. Zvuk građen na elementima dream popa, rezonira s nježnim vokalnim harmonijama, a gitare, synth i ritam mašina kao baza live setova, stvaraju sanjivu zvučnu podlogu za kao u jeku rastopljen vokal.

Za vrhunsku glazbenu podlogu u parku pobrinuti će se DJ Jogurt koji podržava Hoomstock dugi niz godina, a jedno od njegovih boravišta je Art Park u Zagrebu. Veliki ljubitelj glazbe i tattoo-a provest će vas kroz najveće plesne hitove, a na vama je da ponesete cipele za ples! Uz njega tu je i DJ Vlado koji će dodatno začiniti atmosferu u parku.

Svoje ulaznice u sustavu Entrio osiguraj na vrijeme, a uz festivalsku ulaznicu po cijeni od 100 kn tu je i 'Okupi ekipu' - paket od 3 ulaznice po cijeni od 259 kn!

Ulaznice: https://www.entrio.hr/event/hoomstock-2022-11241

Event: https://fb.me/e/3p06lKhHZ

Vidimo se na Hoomstocku!

Još članaka iz "Događanja"

Facebook