Prethodni članak
Sljedeći članak

Muzej krapinskih neandertalaca i Kazalište Trešnja povezali se u edukativnom projektu, premijera predstave već je održana

Premijera predstave 'Praljudi' u Kazalištu Trešnja održana je proteklog vikenda te je oduševila predstavnike Muzeja Hrvatskog zagorja i brojne posjetitelje


Muzej krapinskih neandertalaca i Kazalište Trešnja iz Zagreba povezali su se na projektu koji spaja muzej i kazalište. Lijepu i s edukativnim ciljevima suradnju ostvarili su na zajedničkom projektu kroz koji su osmislili paket koji će ponuditi djeci, odnosno školarcima, kroz koji će naučiti o pračovjeku i njegovom načinu života.

Nakon predstave - muzej

Tako će grupni posjeti učenika osnovnih škola uključivati posjet kazalištu, odnosno gledanje predstave 'Praljudi', gdje će dobiti ilustrirane i dizajnirane radne listove, s potom posjetiti Muzej krapinskih neandertalaca. Ideja oko suradnje nastala je još na proljeće, rekao nam je ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol. – Osmislili smo zajednički paket Muzeja i Kazališta i potpisali sporazum o suradnji. Kroz paket djeci se nudi posjet kazalištu i gledanje predstave 'Praljudi', a potom odlazak u naš Muzej krapinskih neandertalaca u Krapinu, gdje će uz stručno vodstvo razgledati muzej i njegov postav te potvrditi gradivo naučeno kroz predstavu. Bit će to jedan cjelodnevni izlet, kakav je i predviđen u školskom kurikulumu – rekao je Sabol.

Predstava oduševila

Predstava Radovana Ruždjaka 'Praljudi' proteklog je vikenda u Kazalištu Trešnja doživjela svoju premijeru, kojoj su prisustvovali i predstavnici Muzeja Hrvatskog zagorja. – Predstava nas je oduševila! Napravljena je na vrlo zavidnoj razini i ponudila je više od očekivanja. U 45 minuta prikazuje jedan dan života pračovjeka, a uz specijalne efekte pun pogodak je! – rekao je ravnatelj MHZ Jurica Sabol nakon premijere, koju su pogledala i brojna poznata imena sa svojim klincima. Predstava će igrati tijekom listopada i studenoga, a onda ponovo početkom godine. – Najavilo nam se za ovaj tjedan već četiristotinjak djece za posjet kazalištu nakon predstave, koji su već kupili ovaj paket. Također, u realizaciji smo s Kazalištem Trešnja da s predstavom gostuju nekoliko dana u Krapini, kako bi djeca iz Zagorja i zagorskih škola mogla pogledati predstavu, bez da putuju u Zagreb – najavio je Sabol.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook