Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Preko tisuću ljudi na jubilarnom, 25. 'Gljivarenju v Stubakima'


U Stubičkim Toplicama, točnije u Parku vozača u Pili, ove se subote održava jubilarna, 25. po redu manifestacija pod nazivom 'Gljivarenje v Stubakima', koja je danas okupila preko tisuću gljivara i turista iz čitave sjeverozapadne Hrvatske.

Pridružili su im se i brojni domaći OPG-ovi, kao i udruge, koje na štandovima nude brojne domaće proizvode, od kolača, meda, vina, pečenih kestena do raznih suvenira, a priključili su se i lokalni Dječji vrtić, kao i DND. Također, lokalni ugostitelji na svojim štandovima nude gljive s jajima, ribiči imaju svoj štand s fiš paprikašem, lovci s lovačkim gulašom, a naravno, Turistička zajednica organizirala je i pripremu gljivarskog gulaša.

Inače, sudionici su se okupili u 10 sati na spomenutom Parku vozača, krenuli u šumu, a do podnevna su se trebali vratiti iz šume i donijeti gljive na determinaciju i izložbu. Naime, već dugi niz godina ubrane gljive determinira poznati gljivarski stručnjak, Mladen Strižak, predsjednik Gljivarskog društva 'Kamilo Blagajić' iz Zagreba, koji je i ove godine održao zanimljivo predavanje o svakoj ubranoj vrsti gljiva.

Mnogobrojno društvo pozdravila je i zamjenica župana Jasna Petek, za djecu je organizirana mađioničarska predstava, a sve skupa zabavljaju popularni zagorski glazbenici 'Črleni lajbeki'. Kako je riječ o jubilarnoj, 25. manifestaciji, organizatori, koje svakako treba pohvaliti za još jednu odlično organiziranu manifestaciju, za 15:00 sati su pripremili i koncert Kavalira, Adama Končića i Rajka Suhodolčana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook