Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO i FOTO] Velika modna revija zabočkog ŠUDIGO – a: Zagorski modni vremeplov

Prigodan program ŠUDIGO je pripremio povodom 30. godišnjice osnivanja i osamostaljenja Tekstilne škole Zabok


Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok obilježava 30 godina osnivanja i osamostaljenja Tekstilne škole Zabok. Godine 1992. došlo je do razdruživanja školskog centra i do ponovnog samostalnog djelovanja pod nazivom Tekstilna škola Zabok. Kako bi obilježili tu veliku obljetnicu, ŠUDIGO Zabok je pripremio prigodan program pod nazivom „Zagorski modni vremeplov”, odnosno prikaz tekstilne i odjevne industrije u kontekstu kulturne baštine Krapinsko – zagorske županije.

U ReGaleriji postavljena je izložba učeničkih radova, a potom je održana modna revija sadašnjih i bivših učenika škole na Trgu mladosti.

Sve modele izradili su učenici završnih razreda dizajna odjeće, a na reviji, koju je nosilo 26 učenika, mogli su se vidjeti razni pristupi oblikovanju, različite teme i afiniteti.

Učenici kreatori koji su ove tekuće godine marljivo stvarali u kreativnim prostorima šUDIGO – a su Elena Martinčević, Natali Gabud, Laura Pihač, Dominiko Kobelščak, Sara Podgajski i Karla Stipeč. Učenike su mentorirale profesorice Štefica Zajec Stanić i Ivanka Jagečić, a scenski je nastup osmislila i uvježbala prof. Davorka Varžić.

-Radim na na dizajnu odjeće, imam preko 25 godina radnog staža i veliko mi je zadovoljstvo da danas imamo ovu veliku modnu reviju Zagorski modni vremeplov, koja je zapravo je retrospektiva našeg rada od prije 15 godina i više. Sadašnji učenici prezentiraju naše modele i kolekcije, oni su ih izradili pod stručnim vodstvom mentora, a bivši učenici imaju svoje modne brendove i rade lijepo i uspješno – rekla je prof. Zajec Stanić.

Prof. Davorka Varžić, koja predaje tjelesnu i zdravstvenu kulturu, u sklopu izvannastavnih aktivnosti vodi i našu plesno – scensko – manekensku skupinu koja se zove PlesArt. – U nju se uključuju učenici koji imaju afiniteta prema scenskom nastupu, modi, umjetnosti, pa onda prema raznim prigodama napravimo naše modne revije, scenski nastup ili što je potrebno. Ove godine smo dobili sredstva za realizaciju projekta za kulturno – javnu djelatnost Krapinsko – zagorske županije, pa smo se prezentirali Zagorskim modnim vremeplovom. Učenici kroz svoj scenski nastup odnosno kroz manekenski nastup prezentiraju modu kroz stoljeća, počevši od neandertala pa do avangarde. Prema tome smo osmislili naš scenski nastup , trebalo je dosta truda i puno učenika. Tu su učenici koji nose reviju te učenici koji su bili tehnička potpora. Uključene su i profesorice koje su metorirale učenike, a naši bivši učenici su kreatori ovih modela. Veseli nas što su se neki od njih predstavili na ovoj reviji, jer vidimo da je naša škola sudjelovala u stvaranju perspektivnih uspješnih mladih ljudi koji danas već imaju svoje uspješne obrte i tvrtke koje se bave ovim za što su dobili podlogu u našoj školi – zaključila je prof. Varžić.

Projekt Zagorski modni vremeplov financiran je sredstvima iz programa javnih potreba u kulturi Krapinsko – zagorske županije, a zanimljivoj modnoj reviji prisustvovali su i župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek.

 

 

 

Cijelu fotogaleriju s modne revije možete vidjeti OVDJE

Još članaka iz "Događanja"

Facebook