Prethodni članak
Sljedeći članak

Do 19. studenog Galeriji grada Krapine izložba skulptura i objekata „Opstojnosti“ Petra Popijača

Petar Popijač jedan je od najzanimljivijih kipara mlađe generacije koji je već dulje vrijeme prisutan na sceni


U Galeriji grada Krapine traje izložba skulptura i objekata pod nazivom "Opstojnosti" mladog umjetnika dr. art Petra Popijača iz Kumrovca. Akademski kipar Petar Popijač, rođen u Varaždinu 1988., istaknuti je pripadnik mlađe, dolazeće generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika. Diplomirao je kiparstvo na zagrebačkoj ALU u klasi prof. Slavomira Drinkovića. Doktorirao je poslijediplomski studij kiparstva na ALU 2020. godine u klasi red. prof. art. Petra Barišića. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, a radovi mu se nalaze i u javnim prostorima u zemlji i inozemstvu.

U stvaralačkom pristupu odlikuje ga širok dijapazon tema i motiva koje interpretira klasičnim ili suvremenim kiparskim materijalima i likovnim tehnikama. Eksperimentiranje mu ide od ruke, a radovi su nabijeni kreativnom energijom. U svome radu stvara sinteze različitih medija i stilova likovnog izraza.

Petar Popijač jedan je od najzanimljivijih kipara mlađe generacije koji je već dulje vrijeme prisutan na sceni. Izložbu je financijski potpomoglo Ministarstvo kulture i medija RH, a može se razgledati od utorka do subote od 10 do 13 sati do 19. studenog 2021. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook