Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski veterani ostvarili vrhunske rezultate na natjecanju iz gađanja vojnim pištoljem

Aktivnosti zagorskih veterana


Vrhunske su rezultate na natjecanju iz gađanja vojnim pištoljem ostvarili zagorski veterani okupljeni u Hrvatskom časničkom zboru Hrvatskog zagorja, u subotu 30. listopada 2021. godine. Natjecanje je to koje se tradicionalno u organizaciji Hrvatskog Časničkog zbora- Zajednice udruga, sukladno aktivnostima Godišnjeg plana, održava na Automatskoj streljani Vrapčanski potok u Zagrebu. I ove je godine natjecanje okupilo veliki broj sudionika i to predstavnike Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Brodsko-posavske županije, te natjecatelje sa područja gradova Novske, Pakraca, Lipika, Virovitice, Slatine i Orahovice. Logističku su potporu natjecanju pružili Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Oružane snage Republike Hrvatske.

Samo natjecanje odvijalo se po pravilu 3+10 metaka, odnosno 3 probna metka te 10 ocjenskih, a udaljenost je mete bila 15 metara. Naoružanje je bilo standardni vojno-policijski pištolj HS2000 u kalibru 9 mm. U oštroj konkurenciji, zagorski su časnici, svi sudionici Domovinskog rata (djelatni i pričuvni vojni časnici), osvojili prvo mjesto i to uvjerljivo sa pogođena 240 kruga, što je bilo velikih 25 krugova prednosti ispred drugoplasirane ekipe Samobora i Svete Nedelje. Sjajnu su zagorsku časničku ekipu sačinjavali Ivan Peica kao kapetan ekipe, te Ivan Očić, Marijan Jurjec i Vladimir Bartolec.


Da bi uspjeh „Zagorcov“ bio veći, pobrinuo se kapetan ekipe Ivan Peica koji je i pojedinačno osvojio prvo mjesto sa respektabilnih 91 pogođenim krugom.
Za sve je sudionike organiziran ručak kojeg je pripremio „Pleter“, a nakon toga održano je i predavanje na temu „Prijenos znanja“ kreirano u suradnji sa predstavnicima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (NZRCD). Predavači su bili Branko Gačak, Predsjednik HČZ-ZU i Mladen Lalić, zamjenik Glavnog tajnika. Stečena će se znanja moći kasnije prenijeti na šire članstvo.
Zagorski su časnici i ovaj puta pokazali da mogu, kao uostalom i tijekom Domovinskog rata, predvoditi kako znanjem i vještinom, tako i stručnošću i iskaznanim htijenjem i hrabrošću.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook