Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen policajac, na vrtu uzgajao i marihuanu

'Pao' je s još dvojicom muškaraca


Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske dovršili su tri odvojena kriminalistička istraživanja nad tri muškarca starosti 43, 42 i 42 godine, zbog postojanja sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U utorak, 4. srpnja nakon prikupljenih operativnih saznanja, Policijska uprava virovitičko-podravska provela je pretrage domova zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedene su pretrage obiteljskih domova i drugih prostora kojima se koriste trojica muškaraca na području Virovitice. U provedenim pretragama pronađeno je i oduzeto 15 stabljika marihuane, vrhovi, listovi i ostali dijelovi stabljika marihuane - ukupno oko 1.333,4 grama, sjemenke marihuane, bočica ispunjena tamnozelenom tekućinom nalik na ulje konoplje te razna tehnička oprema rasvjetna tijela, ventilatori, drobilice, šatori za indoor-uzgoj i filter za odzračivanje.

Muškarci su uhićeni i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku. Protiv dvojice muškaraca policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici po čl. 190. st. 2. i 6. Kaznenog zakona, dok će protiv trećeg muškarca biti podnesena kaznena prijava po čl. 190. st. 1. Kaznenog zakona.
S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih policijski službenik, na temelju rješenja načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske odmah je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka, objavila je policija.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook