Prethodni članak
Sljedeći članak

Susjedu srušio zid: ‘Dođi i zabit ću ti kramp u čelo’

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Umirovljenik proglašen krivim i osuđen jer je susjedu srušio zid krampom

Prema presudi, umirovljenik je u svibnju u poslijepodnevnim satima u okolici Križevaca “došao do betonskog parapeta koji je napravljen na nekretnini susjeda po osnovi uređenja međe od strane suda”, piše Danica.

“Vidjevši da je susjed na parapet sazidao ogradu visine 120 cm s betonskim blokovima i stavio granitnu klupčicu, uporabom ruku i krampa srušio je podignutu ogradu te pobacao i oštetio 31 komad betonskih blokova i 4 metra granitne klupčice”, navodi se u presudi.

Susjed se na suđenju požalio kako je u jednom trenutku začuo neuobičajenu buku, nije znao što se događa te je u dvorištu uočio susjeda koji je doslovce taj zid trgao krampom, skroz ga je srušio.

“Doslovce sam pitao susjeda: Majmune šta to radiš. On mi je rekao: Približi mi se i zabit ću ti kramp u čelo! Od straha i bijesa jedva sam uspio pozvati policiju koja je došla nakon sat vremena”, požalio se susjed.

Optuženi kaže kako “nije rekao susjedu da će mu zabiti kramp u čelo jer krampa nema”.

“On je to sve zabetonirao tako da ja ništa ne mogu raditi na svom vinogradu. To je bilo svježe sazidano i rukama sam to samo gurnuo na susjedovu stranu, sve je bilo gotovo u 2-3 minute”, priznao je.

Osuđen je ovih dana na sedam mjeseci uvjetnog zatvora zbog oštećenja tuđe imovine. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook