Prethodni članak
Sljedeći članak

Branka u padu na snijegu slomila nogu. Grad joj mora platiti 24.500 eura


Grad će gospođi Branki morati platiti čak 24.500 eura jer se teško ozlijedila u padu na poledici i snijegu na neočišćenom nogostupu.

Zanimljivo, presuda je donesena jučer (31. siječnja), a kobni pad dogodio se također 31. siječnja, ali prije točno deset godina, oko 8 ujutro u Supilovoj ulici u Varaždinu, piše Danica.

Branka je kao pješakinja tog jutra pala na od snijega neočišćenom nogostupu Supilove ulice te je u tužbi protiv Grada navela kako je u toj “nezgodi tjelesno i duševno stradala i zadobila prijelom desne potkoljenice”.

Sudsko-medicinski vještak ustanovio je kako je gospođa “zadobila spiralni prijelom donjeg dijela desne koljenične kosti i poprečni prijelom maleola lisne kosti uz pomak ulomaka jer je pala na nogostupu na ledu”. Liječnik hitne prisjetio se kako je tog jutra padala ledena kiša pa je bilo čak 14 lomova.

No, nakon mjesec dana kod pacijentice je nastala duboka venska tromboza desne noge zbog čega je bila hospitalizirana te je završila na dugotrajnoj terapiji lijekovima. Nakon što je prijelom zarastao, odstranjen joj je osteosintetski materijal iz noge, ali je tada došlo došlo do infekcije operativne rane.

Rana je uz terapiju antibitocima zarastala dva mjeseca. Medicinski vještak naveo je u nalazu kako je “zbog zadobivenih ozljeda kod tužiteljice došlo do povrede tjelesnog i duševnog zdravlja“.

Sudac je u srijedu gospođi Branki dosudio 14.500 eura odštete te 10.000 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i Grad Varaždin se na nju može žaliti.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook