Prethodni članak
Sljedeći članak

STRAVA U MARIJI BISTRICI: Natjerao ga da klekne pa ga izbo nožem


Foto: Ilustracija/Arhiva Zagorje.com

Općinski sud u Zlataru potvrdio je optužnicu koju je protiv 46-godišnjaka s područja Općine Marija Bistrica podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru.

Kako se navodi u optužnici, njega tužiteljstvo tereti da je 28. rujna 2023. oko 18,20 sati u Mariji Bistrici, nakon što je na terasi vikendice u vlasništvu svoje supruge zatekao jednog muškarca, tog muškarca htio zastrašiti pa mu je, držeći u ruci nož s oštricom dužine 20 centimetara, rekao: "što radiš tu, ubit ću te, jebo ti Isus mater, jebo ti Bog mater, ubit ću te, što radiš tu".

Kada mu je muškarac rekao da je tu samo u prolazu, okrivljeni 46-godišnjak skočio je prema njemu i ispod vrata mu stavio nož, rekavši mu: "ubit ću te, sada ću te ubiti, ja ću te zaklati", za koje vrijeme se nesretni muškarac povlačio prema natrag kako bi se udaljio od njega.

No, kako tvrde tužitelji, 46-godišnjak mu je ponovno prišao govoreći mu da će ga ubiti te mu stavio nož pod vrat, a potom ga uhvatio za vestu u predjelu vrata i naredio mu da klekne, pa kad je ovaj kleknuo na tlo, viknuo je da će ga zaklati.

To je, naglašava se u optužnici, kod žrtve izazvalo opravdan osjećaj straha za vlastiti život, a potom je 46-godišnji okrivljenik, u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, tog muškarca u više navrata šakama i navedenim nožem udario u predio glave te ga ubo nožem u predjelu prsnog koša, leđa natkoljenicu, nanijevši mu tjelesne ozljede.

Kako je nabrojano u optužnici, muškarac je usred napada zadobio oguljotine kože u slabinskom dijelu leđa, otekline u području lijeve strane lica, rane razderotine u području iznad desnog oka (područje arkade, oko 2 cm dužine), rane razderotine u lijevom zatiljnom dijelu glave (oko 0,5 cm dužine), dvije površinske ubodno rezne rane na prednjoj strani prsnog koša (u području prsne kosti i na lijevoj strani prsišta), ubodne rezne rane u desnom slabinskom području leđa (duljine do 2,5 cm, dubine 1 cm), ubodne rane donjeg, unutarnjeg dijela lijeve natkoljenice (dužine 1 cm, dubine 2 cm).


U optužnici se direktno navodi da je 46-godišnji okrivljenik, citiramo: „s namjerom da drugoga teško tjelesno ozlijedi poduzeo radnju koja prostorno i vremenski prethodi ostvarenju bića kaznenog djela teške tjelesne ozljede te drugome ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, - pa da je time počinio kazneno djelo protiv života i tijela - teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju - opisano u članku 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona, a kažnjivo po čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom – opisano i kažnjivo po članku 139. stavak 2. Kaznenog zakona.”

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru traži od suda da 46-godišnjaku izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci uz izricanje uvjetne osude prema kojoj se izrečena kazna zatvora od 10 mjeseci neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook