Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska obitelj organizirano pljačkala Kaufland u Zaboku u kompi s blagajnicom


Pomalo filmska priča dolazi nam iz zabočke poslovnice trgovačkog lanca Kaufland, u kojem je jedna obitelj s područja Krapinsko - zagorske županije, kako je otkriveno, organizirano i u više navrata krala u tom dućanu.

Već smo više puta pisali o krađama u Kauflandu, a sve zbog toga što upravo ta trgovina ima, očito, zaštitarsku službu koja 'nikad ne spava', odnosno, kojoj lopovi teško mogu promaći.

Kako doznaje Zagorje.com, tako je bilo i ovaj put. Zaštitarska služba, naime, posumnjala je kako jedna od mladih blagajnica pojedinim kupcima ne naplaćuje sve artikle koje donesu na blagajnu i odnesu iz trgovine, stoga su je pojačano nadzirali.

Zbog toga su proteklog tjedna, u večernjim satima, zaustavili jednu žensku osobu koja je kao kupac plaćala robu kod te blagajnice i vozila je u kolicima iz trgovine. Ustanovili su, kako doznajemo, da je blagajnica toj ženskoj osobi naplatila tek nekoliko eura, dok je na kolicima bilo robe za gotovo 200 eura.

Tu su žensku osobu, zajedno s blagajnicom, odveli u tzv. 'detektivsku sobu', gdje su obje više od sat vremena nijekale da se poznaju.

U Kaufland je tada pozvana i policija, da bi se tek potom blagajnica 'slomila' i otvoreno sve priznala.

Ženska osoba kojoj nije naplatila svu robu bila je njena majka. Kako se ustanovilo, isto tako su već prije 'kupovali' kod nje njezina sestra i brat.

Iz Policijske uprave krapinsko - zagorske kažu kako su od odgovorne osobe iz trgovačkog centra u Zaboku zaprimili prijavu da hrvatska državljanka, zaposlenica trgovine, nije naplatila sve artikle, odnosno kako količina artikala koja je naplaćena ne odgovora količini artikala koja je prešla blagajnu.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako hrvatska državljanka, u nekoliko navrata tijekom 2024. godine, nije naplaćivala kupcima sve artikle te je počinila trgovini materijalnu štetu od više stotina eura. Protiv hrvatske državljanke podnosi se posebno izvješće nadležno Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere iz čl. 233. st. 1. Kaznenog zakona.", kažu iz Policijske uprave krapinsko - zagorske.

Kako god, ta mlada blagajnica, kako doznajemo, više ne radi u Kauflandu, a je li otkaz dala ili dobila, nije nam poznato.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook