Prethodni članak
Sljedeći članak

Manijak u šumi kojom voze motoristi razvukao čeličnu žicu u visini glave!


Policija traga za nepoznatim monstrumom koji je usred šume na stazi razvukao čeličnu žicu.

Kako jutros javlja policija, između 22. siječnja i 4. veljače ove godine, u šumskom predjelu mjesta Mičetinac kod Đurđevca, nepoznati počinitelj je postavio metalnu žicu, razvukavši je između dva stabla preko šumske staze.

“U tu žicu je 4. veljače prilikom vožnje na četverociklu, prednjim djelom vozila zapeo 45-godišnjak. Tom prilikom došlo je do puknuća žice.

Vozač četverocikla nije ozlijeđen, već je nastalo oštećenje na vozilu. Policijski službenici nastavljanju kriminalističko istraživanje”, navode u utorak u koprivničkoj Policijskoj upravi.

Opasne sajle od kojih je smrtno stradao mladi motociklist (21) opet prijete!
“Prekrasan dan za druženje i vožnju u prirodi s prijateljima na quadovima. Vozeći se kroz šumu na Bilogori točnije na lokaciji Mičetinac i Sv.Ana naišli smo na žicu zavezanu na samom putu. Žica je bila zavezana u visini vrata, piše Danica.

Bili na quadu ili motoru ili biciklu točno udara u vrat. Sva sreća da domaćin koji nas je vodio tim putem nije brzo išao…. ne bi se lijepo proveo skupa s kolegom koji je išao iza njega. Ne radi se o privatnom posjedu ili nekoj livadi na kojoj je nešto zasađeno, nego obični šumski put koji je prolaz za sve.

Nemrem vjerovati da netko može postaviti žicu u visini vrata ….zašto?! Samo da ne plašiš divljač ili da sa namjerom nekoga srušiš s motora, quada ili bicikla… Ili ne daj bože nekog ubiješ kao što je to bio slučaj u Istri prije dvije-tri godine kada je dečko na quadu naišao na istu prepreku i na mjestu preminuo.

Molio bi sve koji vole boraviti u šumi i uživati u prirodi da pripaze na tom dijelu Bilogore jer očito za idiote i kretene ne znači ništa postaviti žicu s namjerom da nekom nanesu teške ozljede ili nekog ne daj Bože ubiju”, napisao je vozač quada Amel Huskić koji je naletio na tu žicu u Mičetincu.

Proteklih godina na sjeveru Hrvatske zabilježeno je više postavljanja čeličnih žica po šumama. Neki motociklisti su i teško ozlijeđeni.

Najveća tragedije dogodila se prije nekoliko godina na području Jelenja kod Rijeke kad je na takvu žicu naletio 21-godišnji motoiciklist koji je smrtno stradao.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook