Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija uputila apel Zagorcima! Ne radite grešku koja može biti kobna


Jučer, 20. svibnja 2024. godine, jedna je osoba u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala jedan prigušivač za pušku, priopćila je PU krapinsko - zagorska te podsjetila kako je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena, te da se građani o svemu mogu dodatno informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

"Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti", navodi se u priopćenju.

Također, PU krapinsko - zagorska uputila je i apel građanima da dragovoljno predaju oružje, ali da ga ne donose sami u policiju. To je naime greška koju mnogi rade, a može biti kobna.

"Apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, eksplozivna sredstva ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", priopćila je PU krapinsko - zagorska.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook