Prethodni članak
Sljedeći članak

MUČNI DETALJI: Konobar (24) natjerao dječaka (15) da ga oralno zadovolji u wc-u kafića

  • Policija ilustracija

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativna i nije u vezi s navedenim događajem)


Konobar jednog kafića u Čakovcu optužen je za spolno iskorištavanje maloljetnog dječaka. Tužitelji za njega traže godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Prema optužnici podignutoj tek ovih dana, tadašnji konobar (24) kafića u sklopu benzinske postaje u Čakovcu još u srpnju 2012. putem društvene mreže stupio je u kontakt s dječakom (15) te ga pozvao da dođe na benzinsku, piše Danica.

Zaprijetio je da će svima, pa i njegovim roditeljima, otkriti da je gej ako se ne pojavi na benzinskoj. Dječak je u strahu odlučio otići tamo jer je već bio doživio vršnjačko nasilje zbog svojih homoseksualnih sklonosti.

Kad je dječak došao na benzinsku, shvatio je da je konobar osoba s kojom se dopisivao. Sjeli su u kafić, a on mu je rekao da ga mora oralno zadovoljiti ili će svima otkriti da je gej. Uplašen, dječak je pristao. Otišli su u wc i tamo je to učinio.

Konobar je pritom sve tajno snimao mobitelom i kasnije ga ucjenjivao snimkom. Dječak se nedugo nakon tog događaja prijateljici požalio što mu se dogodilo, ali nije naveo tko mu je to učinio. Prijateljica je kasnije bila važna svjedokinja u istrazi.

Ključni dokazi bile su i poruke koje su konobar i dječak razmjenjivali tih dana na društvenim mrežama, a dječak ih je sačuvao. Slučaj je odlučio prijaviti tek deset godina kasnije.

Konobara koji više ne radi u tom kafiću na čakovečkoj benzinskoj tužiteljstvo tereti za kazneno djelo protiv spolne slobode, prisilom na spolni odnošaj. Traže za njega godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Tijekom istrage branio se šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja državnog odvjetnika. Kako doznaje Danica, danas radi u inozemstvu i uglavnom ne dolazi u Međimurje.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook