Prethodni članak
Sljedeći članak

JEZIVO: Svjedok opisao što se događalo netom prije nego što se čovjek zapalio


Muškarac se danas oko 9:40 sati zapalio na Markovu trgu. Vatra je ubrzo ugašena, a on se nalazi u Klinici za traumatologiju u teškom stanju. Brojni su fotoreporteri i novinari bili u trenutku strašnog incidenta, abilo je i prolaznika koji su vidjeli što se dogodilo, piše Dnevno.hr.

“Mislio sam da se čovjek polijeva vodom jer mu je vruće”,  ispričao je za Jutarnji jedan očevidac koji je na Markovom trgu prolazio kad se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio. Očevidac je dodao: “Stajao sam na ulazu u Sabor i čekao, došao je muškarac ispred ograde, oko 60 godina, visok 180, u trenirci, s kapom na glavi i vrećicom u ruci”.

Potom je, nastavlja on, izvadio dvije boce Jamnice od litru i pol i počeo se polijevati. “Izgledalo je kao da se pokušava rashladiti. Nisam osjetio miris benzina. Da sam osjetio, odmah bih reagirao”, kaže svjedok.

Sve mu je postalo sumnjivo kad se muškarac počeo polijevati po odjeći. Vrećicu je potom objesio na ogradu. Unutra su navodno bili čips i druge potrepštine iz trgovine. Svjedok je naišao na pripadnika osiguranja premijera Andreja Plenkovića te ga upozorio što se događa.

“Dečko je odmah krenuo prema njemu, vikao ‘gospodine’, ‘gospodine’, u tom je trenutku ovaj spustio bocu Jamnice, izvukao upaljač iz džepa i kresnuo!”, govori očevidac koji se tresao dok je pričao s novinarima.

Kaže da je cijelo tijelo planulo u sekundi. Stajao je tako punu minutu, a onda je osiguranje izvuklo vatrogasni aparat iz kućice policajca i počelo gasiti vatru. “Ja ga nisam čuo da je rekao riječ. Pao je na koljena nakon nekoliko minuta tek, a onda su dotrčali i drugi ljudi iz osiguranja, policije, a onda i doktorica iz saborske ambulante”, kaže svjedok.

Nakon svega se na Markovu trgu pojavio i premijer Andrej Plenković. Muškarcu je navodno opečeno 90 posto tijela. Policija je ogradila sve prilazne ulice u radijusu od 200 metara, a obližnja gimnazija Tituša Brezovačkog još drži nastavu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook