Prethodni članak
Sljedeći članak

Radnik HAC-a varao vozače na naplati cestarine


Zaposlenik na naplatnim kućicama HAC-a dobio je otkaz jer je ‘muljao’ s naplatom cestarine i vozače oštetio za veće iznose, piše Danica.hr.

Sve je počelo nakon što se u srpnju stranac požalio HAC-u kako mu je na autocesti u Dalmaciji naplaćena veća cestarina od stvarne. Nakon istrage i pomne analize, zaposlenik HAC-a u prosincu je dobio otkaz. Žalio se ovih dana na tu odluku, ali sutkinja mu nije povjerovala.

HAC je pregledao snimke nadzornih kamera i provjerio račune i naplatu. Otkrili su kako je “prilikom naplate cestarine često određivao višu skupinu vozila od stvarne kako bi se na ekranu pokazala viša cijena, a zatim nakon naplate vrši korekciju skupine vozila i u sustavu evidentira ispravnu”.

Utvrđeno je da se tako ponašao 25 puta tijekom tri radne smjene i vozače je pritom oštetio za oko 200 eura.

“On je u PC blagajni određivao višu skupinu vozila od stvarne te vozaču naplaćivao višu cestarinu. Kad bi mu oni predali novac, nakon povrata viška vozaču, a prije podizanja kraka brklje, u blagajni je obavio korekciju u ispravnu skupinu vozila. Vozačima nije davao račun”, ističu u HAC-u.

Osim što je u 25 transakcija oštetio vozače, videonadzorom je utvrđeno i kako je u osam navrata iz priručne blagajne ili s blagajničkog stola uzimao određenu količinu novca te ga stavljao u prednji džep hlača, a što se nikako ne može shvaćati kao “bakšiš”, kako se muškarac branio.

Radnik HAC-a sve je opovrgnuo. Kaže kako je obračunavao višu kategoriju vozila slučajno, zabunom, a novac koji je uzimao sa stola je višak, odnosno bakšiš na koji on ima pravo.

Sutkinja je ovaj tjedan otkaz proglasila zakonitim. Bivši zaposlenik Hrvatskih autocesta, doduše, može se žaliti na presudu jer je ona nepravomoćna, piše Danica.hr.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook