Prethodni članak
Sljedeći članak

Hodao šoping centrom i ubadao ljude: Šestero mrtvih, ranjene majka i beba


Šestero ljudi, uključujući i napadača, ubijeno je danas u jednom od najprometnijih trgovačkih centara u Sydneyju, u blizini plaže Bondi, nakon što je muškarac ondje tijekom krvavog pohoda ljude ubadao nožem. The Guardian piše da je napadača ustrijelila policija. Ozlijeđenima, čiji točan broj nije službeno objavljen, pomoć je pružena u bolnicama. Vlasti za sada ne isključuju mogućnost da je riječ o terorističkom napadu, prenosi Jutarnji list.

Mnoštvo ljudi u panici pobjeglo je iz velikog trgovačkog centra Westfield u Sydneyju nakon izvješća o višestrukim napadima nožem i pucnjavi, objavio je BBC. Policijska operacija je i dalje u tijeku, australska policija pozvala je ljude da izbjegavaju to područje, vlasti se još nije izjasnile o motivu napada.

Na društvenim mrežama kruži snimka na kojoj se vidi muškarac s nožem, ali i čovjek koji mu se, čini se, suprotstavio.

Iznad trgovačkog centra kruži i policijski helikopter. Na mjestu događaja je i hitna pomoć.

Nakon što se oglasio alarm, posjetitelji su evakuirani iz centra.

Dva svjedoka rekla su Reutersu da su čuli pucnjavu, a treći je ispričao da je vidio ženu kako leži na zemlji prije nego što se sklonio u zlatarnicu.

Nekoliko objava na društvenim mrežama pokazalo je kako gomile bježe iz trgovačkog centra, a policijska vozila i hitne službe jure prema tom području.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook