Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorka Nikolina Ptiček od rujna postaje 'desna ruka' ministra financija Borisa Lalovca

Nikolina Ptiček je rođena u Zaboku 1979, a na Ekonomskom je fakultetu diplomirala 2003. i to očekivano - na smjeru računovodstvo...


Početkom rujna na poziciju 'desne ruke' ministra financija Borisa Lalovca dolazi Nikolina Ptiček, dosadašnja menadžerica u konzultantskim kućama Deloitte i KPMG. Ptiček ima bogato iskustvo na poslovima revizije, a radila je za zvučne klijente poput Ine, Nove TV i Fererra, ali i gotovo za sve banke koje posluju na našem tržištu te HNB i mirovinske fondove, piše Tportal

'Mogu samo reći da sam i ja - poput ministra - klasa optimist'. Vjerujem da će stvari krenuti na bolje', tim riječima za tportal svoj motiv dolaska u vjerojatno najzahtjevnije ministarstvo u državi obrazlaže Nikolina Ptiček. 'Dolazim na poziciju glavne savjetnice ministra, na njegov poziv. U ovom je poslu najvažnije razumijevanje jezika financija u svrhu podizanja kvalitete upravljanja državnim financijama. S druge strane, kako dolazim iz privatnog sektora, razumijem poduzetnike i njihovu borbu s državnim institucijama. Razlog mog dolaska je, kako je i ministar najavio, u tome da se u državnoj upravi traži nov način razmišljanja i rada te nova energija', rekla nam je Ptiček.

Ono što je čeka je analiza državnog proračuna, izrada nacrta prijedloga zakona i provedbenih propisa iz područja bankarskog sustava, platnih sustava, sustava osiguranja i reosiguranja, tržišta kapitala te investicijskih fondova… i sve to s ciljem da se stvari poboljšaju.

Inače, Ptiček je rođena u Zaboku 1979, a na Ekonomskom je fakultetu diplomirala 2003. i to očekivano - na smjeru računovodstvo. Ima certifikat ovlaštenog internog i eksternog revizora u Republici Hrvatskoj te ujedno međunarodno priznat certifikat ovlaštenog računovođe Velike Britanije.

'Svoje 12-godišnje iskustvo stekla sam radeći za dvije revizorske kuće, Deloitte i KPMG Croatia. Radila sam na mnogim projektima revizije i savjetovanja domaćih poduzeća te multinacionalnih kompanija, banaka, štedionica, mirovinskih i investicijskih fondova', rekla nam je nova prva savjetnica Borisa Lalovca.

Od klijenata s kojima je surađivala nabraja skoro sve banke koje posluju na našem tržištu (PBZ, Zagrebačku banku, RBA…) te HNB, ali i mirovinske fondove te Inu, HEP, Hrvatske željeznice, Zagrebački holding, Novu TV, Ferrero..

Još članaka iz "Business"

Facebook