Prethodni članak
Sljedeći članak

Termama Jezerčica i Tuhelj certifikat održivosti

Certifikat je potvrda da u svim poslovnim procesima primjenjuju zelene i standarde održivost


Od ukupno jedanaest toplica u Hrvatskoj, čak osam njih dobilo je certifikat “Održive toplice i terme”, a među njima su i zagorske terme, Terme Jezerčica iz Donje Stubice i Terme Tuhelj iz Tuheljskih Toplica.

Certifikat je potvrda da u svim poslovnim procesima primjenjuju zelene i standarde održivosti, a uz spomenute zagorske toplice dobile su ga još i Terme Sveti Martin na Muri, Varaždinske Toplice, Lječilište Veli Lošinj, Istarske Toplice, Bizovačke Toplice i Daruvarske Toplice.

Radi se o nastavku projekta “Zeleno poslovanje u hotelijerstvu” Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske pokrenutom 2012. godine, u sklopu kojega su na sličan način već certificirani i hrvatski hoteli.

"Ovim certifikatima i hrvatske se terme i toplice uključuju u rastuće svjetske trendove “green” ponude i potražnje, a postoje brojne zelene prakse koje ti objekti mogu implementirati, poput energetske učinkovitosti, recikliranja, zelenih krovova i slično, čime se postiže i reduciranje operativnih troškova te smanjenje štetnih utjecaja na okoliš" – istaknula je Iva Bahunek, direktorica Udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

Toplice su certifikate održivosti dobile na svečanosti u hotelu Westin u Zagrebu, na kojoj su, uz ostale, bili i savjetnik ministra turizma RH Ivo Bašić, te direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

Još članaka iz "Business"

Facebook