Prethodni članak
Sljedeći članak

Spomen dom i Politička škola i dalje je u agoniji

Kumrovečki 'mrtvi kapitali', Spomen dom i Politička škola i dalje je u agoniji. Objekti zjape prazni, čekaju oživljavanj


Kumrovečki 'mrtvi kapitali', Spomen dom i Politička škola i dalje je u agoniji. Objekti zjape prazni, čekaju oživljavanje ili 'smrt'. Tako nekako izgleda sudbina ovih znamenitih objekata pod ingerencijom Središnjeg ureda za upravljanje državnom imovinom.

Ovih je dana istekao još jedan pokušaj da se putem javnog natječaja pronađu novi vlasnici. Prema riječima Joze Sarača, državnog tajnika koji vodi ovaj ured, izrečenim na televiziji, na natječaj se nitko nije javio s ozbiljnom ponudom. Jedino su Terme Tuhelj uputile pismo namjere, u kojem su za Spomen dom ponudile milijun eura, uz napomenu da kane 4 milijuna eura uložiti u osposobljavanje objekta za kongresni turizam.

Priprema se novi natječaj za ove objekte i za 20-tak dana će biti objavljen. U razmatranju su, međutim, dvije ponude za kupnju napuštene policijske postaje u Kumrovcu, kojoj je natječajna cijena 740.000 kuna. Ponude su dostavili Kumrovčani Marijan Žnidarec i Branko Greblički Ventek, s namjerom da je preurede u turistički objekt.

Još članaka iz "Business"

Facebook