Prethodni članak
Sljedeći članak

REAKCIJA: Direktori Plavinke i Komunalnog o optužbama u anonimnim pamfletima na račun njihovih tvrtki

Direktor Plavinke, Krešimir Končevski i direktor Komunalnog Zabok, Rajko Turk odlučili su reći svoje mišljenje o optužbama u anonimnim pamfletima na račun njihovih tvrtki i njihova rada.


Direktor Plavinke, Krešimir Končevski i direktor Komunalnog Zabok, Rajko Turk odlučili su reći svoje mišljenje o optužbama u anonimnim pamfletima na račun njihovih tvrtki i njihova rada.

I Turk i Končevski smatraju da su Zabočke kronike dio političke igre te da interpretiraju informacije o poslovanju Komunalnog i Plavinke na potpuno neistinit način

-Plavinska i Komunalno Zabok preozbiljne su tvrtke da ih se blati - započeo je naš razgovor Rajko Turk, direktor tvrtke Komunalno Zabok misleći na informacije iznesene u dva letka pod nazivom Zabočke kronike koje su građani Zaboka prije dobili u svoje poštanske sandučiće.

Tko se čime bavi?

Da su se barem autori letaka potpisali pa da znamo kome možemo reći da su napisani podaci netočni -dodao je Turk. Krešimir Končevski nadovezao se rekavši kako se dugo provlači želja da se podaci o poslovanju dviju tvrtki koji su dostupni javnosti, anonimno izvrću i stavljaju u krivi kontekst. Budući da mnogima nije jasno koji su poslovi u ingerenciji Plavinke, a koji u ingerenciji Komunalnog te da se nekad sugerira kako bi se te tvrtke trebale spojiti, zamolili smo čelne ljude tih dviju tvrtki objasne još jednom čime se koja tvrtka bavi.

 -Komunalno Zabok posluje na području Grada Zaboka te okolnih općina, Bedekovčine, Krapinskih Toplica, Sv. Križa Začretja i Velikog Trgovišća. Naša djelatnost je zbrinjavanje komunalnog otpada, vođenje investicija na izgradnji i održavanju javne odvodnje, održavanje tržnica na malo i upravljanje stambeno-poslovnim objektima. Grad Zabok ima 25 % udjela u našem vlasništvu - objasnio je Turk te dodao da se poslovi Komunalnog i Plavinke u nijednom segmentu, kako u pružanju usluga, tako ni u vlasničkoj strukturi, ne preklapaju.

Krešimir Končevski objasnio je da je Plavinka obavlja poslove poput čišćenja javnih površina, održavanja sportskih terena i zelenih površina, održavanje groblja, regulaciju parkirališta te ostalim komunalnim poslovima prvenstveno na području Zaboka. - Posebno se puno govori o tome da Plavinka ne čisti dobro snijeg. Moram ponovno reći kako je u nadležnosti Plavinke čišćenje isključivo nogostupa, a prioritet su nam oni koji vode prema školi, vrtiću, bolnici i tvrtkama u kojim građani rade. Tvrdim da to radimo najbolje u Zagorju- naglasio je Končevski.

Rajko Turk napomenuo je da se cijene usluga Komunalnog Zabok godinama nisu mijenjale te da građani ni u jednom segmentu nisu zakinuti. Objasnio je da su prihodi Komunalnog na ukupnoj razini njegova djelovanja 8,5 milijuna kuna te da to nisu prihodi samo grada Zaboka kako se tvrdi u Zabočkim kronikama. Točnije, građani i gospodarstvo Zaboka sudjeluju u godišnjem prihodu sa 2, 8 milijuna kuna s osnova zbrinjavanja komunalnog otpada.

Otvoreni za kritike i prijedloge

Končevskog i Turka pitali smo kako komentiraju tvrdnje na Gradskim vijećima da su im putni troškovi preveliki.

- Moji putni troškovi nisu megalomanski i ja sam već izvješće predao u Grad budući da su ga tražili pojedini vijećnici. Sporno je i službeno vozilo Komunalnog, BMW. Moram reći da je to auto star sedam godina i koji je već u doba kupnje koštao manje od 200 tisuća kuna. To je model BMW 300 koji nema nikakve dodatne opreme i stvarno ne shvaćam u čemu je problem - istaknuo je direktor Komunalnog.

Krešimir Končevski također je naglasio da Plavinka nema posebno službeno, nego je to ujedno i radno vozilo, koje koristi za obilazak terena, nabavu, prijevozmaterijala, alata i dr. Taj auto je prošle godine bio odjavljen i u kvaru 4 mjeseca.

- To nije vozilo s kojim se može putovati na dulje relacije jer je star 12 godina i u dotrajalom stanju. Često koristim privatno vozilo za potrebe posla i bez naknade. Zalažem se da se troškovi Uprave Plavinke usporede s troškovima drugih poduzeća u vlasništvu lokalnih jedinica. Tada bi dobili pravu sliku –objasnio je Končevski.

Oba su direktora na kraju razgovora naglasila da zbog različite prirode posla, vlasničke strukture i organizacije, spajanje Plavinke i Komunalnog ne da ne bi donijelo uštede, nego bi poskupjelo i zakompliciralo poslovanje i jedne i druge firme.

 -Sve one koji imaju bilo kakve konstruktivne kritike i prijedloge vezane uz naš rad, pozivamo da nam se jave – zaključili su Turk i Končevski.

Još članaka iz "Business"

Facebook