Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijerka Kosor otvorila nove pogone tvrtke ZMH Horvat

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorila je nove proizvodne pogone u tvrtki ZMH Horvat u Konjščini.


Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorila je nove proizvodne pogone u tvrtki ZMH Horvat u Konjščini. Ova 20 milijuna kuna vrijedna investicija koja će omogućiti proširenje dosadašnjih proizvodnih kapaciteta donosi i tridesetak novih radnih mjesta.

Obraćajući se nazočnima, vlasnik tvrtke Zoran Horvat zahvalio je svima koji su pridonijeli uspjehu tvrtke. Načelnik općine Konjščina Mirko Krznar istaknuo je pak ulaganja općine u gospodarske zone te se naravno osvrnuo i na pitanje loše cestovne povezanosti ovog kraja Zagorja.

Premijerka Kosor zahvalila se obitelji Horvat na pozivu te rekla kako se ovim činom otvaranja novih proizvodnih pogona slavi rad, upornost, sve ono što bi se moglo nazvati vizijom.

- Svaki gospodarstvenik koji u teškim vremenima krize otvori bar jedno radno mjesto zaslužuje moj naklon i naklon cijele vlade. U teškim vremenima vi ste zabilježili 80 posto veći izvoz u EU i to ističem s ponosom jer to je velika radna pobjeda. To govori o kvaliteti i respektabilnom radu – rekla je predsjednica Vlade.

- Otvaranje ovog pogona svjedoči da je 2011. godina, godina izlaska iz krize. Morali smo proći težak put i morali smo puno raditi. Ništa se ne događa preko noći i ne mijenja bez puno truda i rada – rekla je Kosor i zaželjela tvrtci dobre poslovne rezultate u ovoj i slijedećim godinama, a radnicima da budu zadovoljni.

Tvrtka ZMH Horvat postoji od 1992. godine, a bavi se proizvodnjom, preradom i distribucijom smrznute hrane, riba, povrća i njoka. Godišnje su do sada plasirali više od 2.000 tona smrznutih proizvoda, a s novim proizvodnim kapacitetima to će se uvelike povećati.


Snimio: Krunoslav Pavlina

Još članaka iz "Business"

Facebook