Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić posjetio Omco

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić posjetio je tvrtku Omco Croatia d.o.o. u Humu na Sutli


Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić posjetio je u ponedjeljak 08. prosinca 2014. godine tvrtku Omco Croatia d.o.o. u Humu na Sutli, koja početkom 2015. godine kreće u novi investicijski ciklus vrijedan 30 milijuna eura.

Nakon obilaska pogona u društvu župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i direktora tvrtke Darka Ranogajca, potpredsjednik  Vlade RH Branko Grčić je izjavio da tvrtka Omco dokazuje da se u Hrvatskoj može raditi ozbiljan posao, te je istaknuo činjenicu da je 97 posto robe proizvedene u Omcu namijenjeno izvozu, što je za Hrvatsku izuzetno važno.

"Nove tehnologije i zapošljavanje još stotinjak ljudi u ovoj tvrtki zaista pokazuju da je pred Hrvatskom novi ciklus obnove industrijske proizvodnje, ali na jednoj višoj tehnološkoj razini", rekao je Grčić te naglasio da su upravo takve investicije budućnost Hrvatske.

Grčić je također podsjetio da već deset mjeseci u Hrvatskoj raste industrijska proizvodnja i da izvoz, kao nikada dosad, raste oko 11 posto na godišnjoj razini.  

"Doprinos Omca tome je zaista vrijedan, i činjenica da se radi o tehnološki najmodernijem pogonu, koji bi uskoro trebao 'niknuti' kraj već postojećih pogona, govori da je riječ o svjetskom projektu", zaključio je Grčić.

Zadovoljan investicijom, ali i daljnjim smanjenjem nezaposlenosti u županiji je i župan Željko Kolar, koji je istaknuo da je nezaposlenost u studenom u Krapinsko-zagorskoj županiji manja za 14,3 posto u odnosu na isti razdoblje prošle godine. Župan Kolar dodao je da je ove godine na području županije izdano 17 građevinskih dozvola za nove pogone te je naglasio da svaki potencijalni investitor u županiji odmah dobiva osobu koja ga prati tijekom cijelog investicijskog procesa, čime su apsolutno prevladane sve prepreke za investicije u toj županiji.

Direktor Omca i izvršni direktor cijele grupacije Darko Ranogajec istaknuo je da novi investicijski ciklus vrijedan preko 30 milijuna počinje u siječnju iduće godine, koji će omogućiti rast proizvodnje od 35 do 40% te otvaranje 100 novih radnih mjesta, čime će broj zaposlenih porasti na 600-tinjak. Ranogajec je dodao i to da je Omco Croatia u periodu od 2007. do 2013. godine već investirao 24,71 milijun eura u modernizaciju proizvodnje i proširenje proizvodnih prostora i kapaciteta.

Glavna aktivnost tvrtke OMCO Croatia d.o.o. je izrada oblikovnih alata za proizvodnju svih vrsta staklene ambalaže za prehrambenu, kemijsku i farmaceutsku industriju te za industriju pića. Tvrtka je jedna od 50 najprofitabilnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj po ostvarenim financijskim rezultatima poslovanja (356 milijuna kuna prometa u 2014. godini).

Osim potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića i župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, u obilasku tvrtke Omco bili su i saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša i njegov zamjenik Rajko Jutriša te direktorica Zagorske Razvojne agencije Karolina Barilar.

Još članaka iz "Business"

Facebook