Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorenje nove vodpospreme u Zaboku, najvećoj investiciji Zagorskog vodovoda

Vrijednost je 19 milijuna i 750 tisuća kuna i radi se o najvećoj pojedinačnoj investiciji Zagorskog vodovoda od samostalnosti Hrvatske.


U Zaboku će u srijedu od 12 sati, na brežuljku u Ulici Ivana i Cvijete Huis, biti održano svečano otvorenje nove vodospreme zapremine 1500 kubičnih metara čija je izgradnja počela u lipnju 2015. godine. Radovi su trebali završiti u lipnju prošle godine, ali su se odužili zbog neredovitog pritjecanja novca.

Vrijednost je 19 milijuna i 750 tisuća kuna i radi se o najvećoj pojedinačnoj investiciji Zagorskog vodovoda od samostalnosti Hrvatske. Izgradnjom nove vodospreme znatno će se poboljšati sigurnost opskrbe distribucijskog sustava Zabok, ali i cijelog središnjeg dijela Krapinsko – zagorske županije.

Izgradnja vodospreme je s 9,7 milijuna kuna ili s 49 posto svih troškova financirana iz fondova Europske unije, 8,8 milijuna kuna ili 45 posto izdvojile su Hrvatske vode, dok je Zagorski vodovod participirao s iznosom od 1.230.000 kuna ili s oko šest posto. U potpunosti je obnovljen i stari vodospremnik zapremine 800 prostornih metara i rekonstruirani pripadajući cjevovodi.

Od zabočkog Parka Milana Prpića prema vodospremi će se napraviti i šetnica, tako da će uređeni prostor uz vodospremu Zabočanima ubuduće služiti i kao izletište.

Još članaka iz "Business"

Facebook