Prethodni članak
Sljedeći članak

Obrtnička noć u Ventekovom restoranu

Davor Pleško, Krešimir Jušić, Sonja Borovčak i Željko Kolar, obraćajući se domaćim obrtnicima unijeli su doze optimizma. Pogotovu je to naglasio tajnik hrvatskih obrtnika, Jušić, ističući kako je poduzetništvo i obrt, nakon što su u novoj Vladi dobili svog ministra u Gordanu Marasu, dobilo mjesto koje zaslužuju, a njihova problematika se počela rješavati brže i kvalitetnije.


Svečanom skupštinom započeo je Dan obrtnika i tradicionalna Obrtnička noć Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec u Restoranu Zelenjak. Što je učinjeno u 2011. godini ukratko je izvijestio predsjednik Mladen Županić, ističući tri područja djelovanja njihova udruženja: pravodobno i iscrpno izvještavanje o novostima vezanim za obrtnike;  aktivno rješavanje pitanja koja su od posebnog značaja za obrtnike i obrtništvo te vođenje brigu o kvalitetnijem životu i boljim uvjetima privređivanja obrtnika i bili uspješni u tome.

Govoreći o razvoju obrtništva, naglasio je da je konačno, unatoč gospodarskoj krizi, zaustavljen trend smanjivanja broja obrtnika u njihovoj udruzi. Prošle godine je bilo  217 obrtnika, dakle najmanje od osnivanja, a lani je taj negativni trend zaustavljen blagim porastom na 220, jer je tijekom godine odjavljeno 14, a prijavljeno 17 novih obrtnika, što unosi blagi optimizam u budućnost ove sfere društvenog rada.

Davor Pleško, Krešimir Jušić, Sonja Borovčak i Željko Kolar, obraćajući se domaćim obrtnicima unijeli su doze optimizma. Pogotovu je to naglasio tajnik hrvatskih obrtnika, Jušić, ističući kako je poduzetništvo i obrt, nakon što su u novoj Vladi  dobili svog ministra u Gordanu Marasu, dobilo mjesto koje zaslužuju, a njihova problematika se počela rješavati brže i kvalitetnije.

Na skupštini predsjednik udruženja Mladen Županić uručio je priznanja – za 20 godina rada u obrtništvu i članstva u Udruženju Slavku Banoviću, Ivici Mlinariću, Mirku Jambrešiću, Euro-benzu (za članstvo u Udruženju) i Ivanki Vahtarić. Za 25 godina Vladi Borošaku, a za 30 godina Željku Borošaku, Dragi Pregleju i Juraju Ricijašu. Diplome za postignute uspjehe u obrtu i promicanje obrtničke struke u 2011. godini podijeljene su Dubravku i Zlatku Gašparu, Želimiru Krištofiću, Hrvoju Brozu i Božidaru Zajcu.

Nakon svečanog dijela krenula je druženje, zajednička večera, tombola, ples uz ritam glazbenog sastava BOSS, a kao gost pjevao je i Rajko Suhodolčan.

Još članaka iz "Business"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program