Prethodni članak
Sljedeći članak

Najljepša zagorska sportska dvorana moći će primiti 2.500 gledatelja

Zabočki gradonačelnik, Ivan Hanžek

Predavanjem zahtjeva za ishođenje potvrde na glavni projekt, odnosno za izdavanjem


Zabočki gradonačelnik, Ivan Hanžek

Predavanjem zahtjeva za ishođenje potvrde na glavni projekt, odnosno za izdavanjem građevinske dozvole za trodijelnu sportsku dvoranu, Grad Zabok je ispunio sve svoje preuzete obveze kao što je i dogovoreno.

Sada, kako je rečeno na konferenciji za novinare koju su predstavnici zabočke gradske vlasti sazvali krajem proteklog tjedna, lopta prelazi u dvorište izvršne državne vlasti, o kojoj ovise sve daljnje radnje vezane uz izgradnju sportske dvorane u Zaboku.

Najljepša u Zagorju

Podsjećamo, nova dvorana bit će izgrađena na površini od 13.833 četvornih metara uz zgradu Gimnazije Antuna Gustava Matoša. U dvorani površine 1.323 četvornih metara istovremeno će se moći koristiti tri igrališta, te će biti uređene teretana i streljana za zračnu pušku i pištolj.

Za posjetitelje je predviđeno 1.550 sjedećih mjesta na fiksnim tribinama, no prema potrebi, zahvaljujući teleskopskim tribinama, rukometne ili košarkaške utakmice moći će pratiti 2.500 gledatelja. Posjetiteljima i korisnicima dvorane bit će na raspolaganju 127 parkirališnih mjesta, te parkirališni prostor za autobuse.

Vrijednost dvorane koja će, kažu Zabočani, biti najljepša u Zagorju a i šire, procjenjuje se na oko 32 milijuna kuna, a njena gradnja trebala bi trajati otprilike 9 do 12 mjeseci od početka gradnje, s obzirom da je riječ o dobro pripremljenoj investiciji.

Prema riječima zabočkog gradonačelnika, Ivana Hanžeka, sada nakon što je Grad Zabok predao dokumentaciju, nadležno Ministarstvo treba donijeti odluku o gradnji i potom raspisati međunarodni, javni natječaj te uz suglasnost nadležnih institucija sklopiti ugovor, odabrati izvođača i uvesti ga u posao.

-Budu li sada sve radnje izvršavane bez većih zastoja, gradnja bi mogla započeti u ožujku ili travnju i dvorana bi mogla biti gotova do kraja iduće godine- rekao je Hanžek.

Najavljene restriktivne mjere, Zabočani vjeruju, neće utjecati na njenu izgradnju.

-Grad Zabok je osigurao sredstva za izgradnju dvorane od novca kojeg je dobio prodajom Metalca. Ovakvi projekti se inače financiraju iz Fondova Europske unije na koje ovakvi financijski potresi ne utječu previše, tako da se nadamo da problema neće biti- rekao je zabočki gradonačelnik.

Tek uzgred, gradonačelnik Hanžek se osvrnuo na nedavne optužbe zabočkih HDZ-ovaca kako gradska vlast još uvijek nije ishodovala potrebne dozvole za izgradnju dvorane iako je još prije godinu dana osiguran je ugovor o financiranju dvorane u Zaboku sa 80 posto od strane Vlade Republike Hrvatske.

- Projekt kao što se vidi nigdje ne «šteka», a u što su se i gospoda mogla uvjeriti samo da su nazvali Grad i provjerili kako stvari stoje, prije odlaska Jarnjaku- prokomentirao je Hanžek.

Još članaka iz "Business"

Facebook