Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko-zagorska županija izravno financira udruge

U slučaju izravnih potpora, financijska sredstva udrugama mogu se dodijeliti bez objavljivanja javnog natječaja ili javnog poziva


Krapinsko-zagorska županija otvorila je mogućnost dodjele izravnih potpora udrugama. Takva dodjela moguća je samo u iznimnim slučajevima, koji su definirani Uredbom o financiranju udruga i županijskim Pravilnikom o financiranju programa i projekata koje provode udruge na području županije.

U slučaju izravnih potpora, financijska sredstva udrugama mogu se dodijeliti bez objavljivanja javnog natječaja ili javnog poziva, i to samo za aktivnosti koje iz opravdanih razloga nisu mogle biti planirane u godišnjem planu udruge. U tom slučaju, sredstva se dodjeljuju prema mišljenju nadležnog povjerenstva i u najvišem iznosu do 5.000 kuna.

Ukupan iznos tako dodijeljenih sredstava iznosi najviše 5% svih sredstava planiranih u proračunu za financiranje svih programa i projekata udruga. Za izravne potpore udruge mogu podnijeti zahtjeve na propisnim obrascima, koji se mogu preuzeti na web stranicama KZŽ, gdje je opisan i postupak dodjele izravne potpore.

Još članaka iz "Business"

Facebook