Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko-zagorska županija izravno financira udruge

U slučaju izravnih potpora, financijska sredstva udrugama mogu se dodijeliti bez objavljivanja javnog natječaja ili javnog poziva


Krapinsko-zagorska županija otvorila je mogućnost dodjele izravnih potpora udrugama. Takva dodjela moguća je samo u iznimnim slučajevima, koji su definirani Uredbom o financiranju udruga i županijskim Pravilnikom o financiranju programa i projekata koje provode udruge na području županije.

U slučaju izravnih potpora, financijska sredstva udrugama mogu se dodijeliti bez objavljivanja javnog natječaja ili javnog poziva, i to samo za aktivnosti koje iz opravdanih razloga nisu mogle biti planirane u godišnjem planu udruge. U tom slučaju, sredstva se dodjeljuju prema mišljenju nadležnog povjerenstva i u najvišem iznosu do 5.000 kuna.

Ukupan iznos tako dodijeljenih sredstava iznosi najviše 5% svih sredstava planiranih u proračunu za financiranje svih programa i projekata udruga. Za izravne potpore udruge mogu podnijeti zahtjeve na propisnim obrascima, koji se mogu preuzeti na web stranicama KZŽ, gdje je opisan i postupak dodjele izravne potpore.

Još članaka iz "Business"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova SV. NEDJELJA i JANKOMIR u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilazni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program