Prethodni članak
Sljedeći članak

Javni poziv za dostavu regionalnih razvojnih projekata

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije.


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije.

Program je osmišljen kao potpora razvojnim projektima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji su prihvatljivi za prijavu na natječaje u okviru operativnih programa koji se već provode ili je njihova provedba planirana, a financiraju se iz fondova Europske unije (za sada kroz IPA program, a uskoro iz strukturnih fondova Europske unije).

Potprogramom „Priprema regionalnih razvojnih projekata“ nastoji se pridonijeti jačanju sposobnosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (JLPS) i drugih prihvatljivih korisnika za prijavu projekata na natječaje u okviru pretpristupnog programa IPA i strukturnih fondova EU.

Svrha javnog poziva je prikupljanje regionalnih razvojnih projekata – projektnih ideja utemeljenih na regionalnim i nacionalnim strateškim dokumentima, koje su prihvatljive za financiranje u okviru budućih strukturnih fondova i Kohezijskog fonda Europske unije, s ciljem poticanja razvoja cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, a osobito slabije razvijenih županija.

Prihvatljivi prijavitelji su:
•jedince lokalne i područne (regionalne) samouprave;
•javna tijela te s njima izjednačena tijela (fondovi, agencije, ustanove, itd.) koje je osnovala središnja država ili jedinica lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave uključujući ustanove za istraživanje i razvoj, ustanove za osposobljavanje i obrazovanje, lokalne i regionalne razvojne agencije, institucije za zaštitu prirodne i kulturne baštine, ustanove zdravstvene zaštite i sl.;
•trgovačka društva u većinskom javnom vlasništvu i s neprofitnim statusom kao što su lokalne i regionalne razvojne agencije;
•komunalna poduzeća u vlasništvu lokalne i područne (regionalne) samouprave;
•turističke zajednice;
•gospodarske i obrtničke komore te klasteri registrirani kao neprofitne pravne osobe.

Prijavitelji mogu prijaviti projektne ideje samostalno ili s partnerskim institucijama koje se također moraju uklapati u neku od gore navedenih kategorija.

Prihvatljivi su projekti procijenjene ukupne investicijske vrijednosti između 3 i 50 milijuna EUR. Prikupljene projektne ideje bit će ocijenjene temeljem kriterija prihvatljivosti i ocjenjivačkih kriterija. Za one projektne ideje koje ostvare broj bodova iznad propisanog bodovnog praga, bit će, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, osigurana tehnička pomoć u pripremi projekta.

Rok za dostavu prijava je 15. travnja 2013. godine.

Detaljne informacije potražite na http://www.mrrfeu.hr/default.aspx?id=1232, www.zara.hr ili se osobno javite u Zagorsku razvojnu agenciju d.o.o. u Krapini, Frana Galovića 1b za sve potrebne informacije i pomoć prilikom prijave projekata.

Još članaka iz "Business"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program