Prethodni članak
Sljedeći članak

Jako Andabak: "Za tri godine 'Stubaki' otvaraju vrata"

Vlasnik koncerna „Sunce“ Jako Andabak održao je sastanak s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije. Prema


Vlasnik koncerna „Sunce“ Jako Andabak održao je sastanak s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije. Prema Andabakovim riječima, projekt Stubičke Toplice, kojeg „Sunce“ realizira s Krapinsko-zagorskom županijom po principu javno-privatnog partnerstva, trenutno je u fazi dogovaranja idejnih rješenja.
- Imali smo sreću, dobili smo nekoliko izuzetno dobrih rješenja, no s obzirom da ni jedno od njih nije zadovoljilo sve kriterije koje smo zadali, odlučili smo iz svakog izvući ono najbolje. Tako samo, primjerice, iz jednog preuzeli rješavanje osnovnog urbanizma i prometnica, kod drugog koncept wellnesa i malog aqua parka, a kod trećeg idejno rješenje za hotel - rekao je Andabak te dodao da će narednih godinu i pol dana biti rezervirano za fazu projektiranja, nakon čega slijede građevinski radovi.

Prema njegovim procjenama i očekivanjima, sve bi trebalo biti završeno unutar tri godine. Da bi se investitoru olakšalo realiziranje zadanih rokova pobrinula se Krapinsko-zagorska županija koja će, prema riječima župana Siniše Hajdaša Dončića, angažirati osobu iz Upravnog odjela za graditeljstvo koja će imati zadatak pratiti tijek projekta i brinuti se da ne dođe do problema i zastoja s dokumentacijom.

Podsjetimo, projekt Stubaki težak je oko 110 milijuna eura, a obuhvaća gradnju hotela s četiri i pet zvjezdica, spa i wellnes kompleksa, sportskih dvorana te kongresnog, trgovačko-poslovnog i polikliničko-medicinskog centra. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i dalje ostaje izvan projekta.

Još članaka iz "Business"

Facebook