Prethodni članak
Sljedeći članak

Istraživanje potreba na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje i ove je godine krenuo u istraživanje budućih potreba na tržištu rada. Israživanje se pr


Hrvatski zavod za zapošljavanje i ove je godine krenuo u istraživanje budućih potreba na tržištu rada. Israživanje se provodi upitnikom za istraživanje potreba na tržištu rada koji se šalje poslodavcima na području cijele Hrvatske, a za provedbu i obradu ankete u Krapinsko-zagorskoj županiji nadježna je Područna služba Krapina.

Ovim istraživanjem želi se prikupiti informacije o promjenama u zaposlenosti i zapošljavanju, o budućim planovima i potrebama u pogledu zapošljavanja radnika, o potencijalnim viškovima i potrebama za dodatnom izobrazbom postojećih radnika, potrebnim znanjima i vještinama potencijalnih zaposlenika, t ostalim potrebama i teškoćama vezano za zapošljavanje.

Na nacionalnoj razini partneri u provedbi istraživanja su Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora. Istraživanje započinje sredinom siječnja, a rezultati se očekuju već krajem ožujka. U Krapinsko-zagorskoj županiji uzorak poslodavaca koji će biti zamoljeni da sudjeluju u anketi je 590, od čega 364 trgovačka društva i 226 obrtnika.

Rezultati ankete omogućit će Hrvatsom zavodu za zapošljavanje da se adekvatno pripremi za potrebne aktivnosti u daljnjoj izobrazbi nezaposlenih osoba, te pruži kvalitetnije usluge savjetovanja i usmjeravanja nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada. Istodobno poslodavcima je pružena prilika da iskažu svoje potrebe i teškoće te u suradnji s HZZ-om pronađu prikladno rješenje u pronalaženju i odabiru kadrova koji po znanjima i vještinama odgovaraju traženima.

Još članaka iz "Business"

Facebook