Prethodni članak
Sljedeći članak

Dogovorom između čelnika ŽUC – a i Zlatara spriječena nova blokada gradskog računa

Grad Zlatar prošli su tjedan samo sati dijelili od polumilijunske blokade računa zbog koje bi tete u vrtiću i zaposleni u svim gradskim poduzećima i u gradskoj upravi ostali bez plaća narednih mjeseci.


Grad Zlatar prošli su tjedan samo sati dijelili od polumilijunske blokade računa zbog koje bi tete u vrtiću i zaposleni u svim gradskim poduzećima i u gradskoj upravi ostali bez plaća narednih mjeseci. Naime, Županijska uprava za ceste na prisilnu naplatu poslala je račun od preko 480.000 tisuća kuna, ali je u zadnji trenutak dogovorom čelnika ŽUC – a i Grada Zlatara stopirana ovrha.

„Ukleta“ cesta Zlatar – Čubeki

Kako nam je pojasnio ravnatelj ŽUC – a Željko Vincelj, radi se o nepodmirenim računima za lokalnu cesti Zlatar – Čubeki čija je gradnja sa 320 tisuća kuna sufinancirana iz proračuna Uprave.

„ Kada je utvrđeno da ta cesta nije dovršena, Županijska uprava za ceste, kojoj sam odnedavna na čelu, zatražila je od Grada Zlatara povrat svojeg novca. Zbog toga je u prosincu 2010. podignuta tužba na Trgovačkome sudu u Zagrebu i nakon godinu dana donijeta je presuda u korist ŽUC – a. Grad se na presudu nije žalio i ona je postala pravomoćna „ otkrio nam je Vincelj. U međuvremenu, dug Zlatara prema ŽUC – u sa zateznim kamatama i troškovima suđenja uvećan je za 50 posto i narastao je na gotovo pola milijuna kuna.

Još u ožujku donijeto je rješenje o ovrsi i nalog je poslan na Finu. No, prošli je tjedan je uslijedio spasonosni sastanak gradonačelnika Zlatar Miroslava Kopjara i ravnatelja ŽUC - a Željka Vincelja na kojemu je dogovoreno da će Grad obročno otplatiti dug prema Županijskoj upravi za ceste, a detalje će ovih dana dogovoriti odvjetnici obiju strana.

„ Sav novac koji će nam Grad Zlatar uplatiti, nećemo zadržati već ćemo ga ponovno vratiti Gradu i građanima kroz nove projekte, odnosno sufinanciranje izgradnje prometnica na zlatarskome području. Mislim da je to korektno s naše strane budući da znamo u kakvoj se financijskoj situaciji Zlatar nalazi. Ponavljam, nikako ne želimo da ŽUC bude taj zbog kojeg ljudi ne dobivaju plaće, a djeca nemaju sve što im je potrebno u vrtiću. Na to smo posebno osjetljivi „, rekao je Vincelj.

Cesta iz optužnice 
 
Gdje su završili novci koje je ŽUC Gradu uplatio jer cesta, očito, nije napravljena, pitanje je koje se (logički) samo od sebe nameće. Potrošila ih je bivša vlast na čelu s gradonačelnikom Marijanom Đurekom, kratki je odgovor iz Grada. Potrošeni novac, a koji je bio namijenjen za spomenutu cestu, dio je inkriminiranog iznosa u Uskok - ovoj optužnici protiv Đureka. Drugim riječima, u njegovu mandatu potrošeno je tih 320.000 kuna, a koje sada ŽUC potražuje sa velikim kamatama i troškovima.

„ Iako to već mnogima izlazi na uši, ali moram reći da je to još jedan od nebrojenih repova iza bivše vlasti i novi veliki naslijeđeni dug . Vidite, novac su potrošili prije mene, a sad ga svi mi građani Zlatara moramo vratiti. I da smo kojim slučajem bili blokirani, opet bi se krivica svalila na mene, dežurnog krivca gradonačelnika, jer sam ja odgovoran za financijsko poslovanje Grada, koji nema novca i i u nedogled otplaćuje dugove mojeg prethodnika. To je neizdrživo stanje i time će se morati pozabaviti državna vlast jer mi u Zlataru predugo trpimo grijehove neodgovornih pojedinaca „, ustvrdio je Kopjar i dodao kako je jako zadovoljan s načinom rada i razmišljanjima novog ravnatelja zagorskog ŽUC - a Željka Vincelja.

„ Mislim da je u ŽUC došao čovjek s kojim ćemo surađivati na korist naših građana i vjerujem da više do ovakvih prijepora neće doći  bez obzira kojoj političkoj opciji pripadamo, jer nam je cilj isti – bolje ceste za kvalitetniji život kako Zlatarščana, tako i svih Zagorca „, zaključio je Kopjar.

Još članaka iz "Business"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program