Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljene Zlatne plakete najboljim tvrtkama


Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina dodijelilo je Zlatne plakete najuspj


Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina dodijelilo je Zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama u 2007. godini.
Temeljem podataka iz Analize financijskih rezulatata poslovanja poduzetnika KZŽ u 2007. (Izvor FINA), HGK – ŽK Krapina analizirala je pokazatelje, a iz izbora su isključena javna i komunalna poduzeća te poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom.


Tako je Hrvatska gospodarska komora dodijelila Kristalnu kunu kao posebno priznanje za trogodišnje uzastopno osvajanje Zlatne plakete tvrtki Kostel promet d.o.o. iz Pregrade za kontinuitet u izvrsnosti poslovanja. U 2007. godini ostvarili su ukupan prihod od 84,4 milijuna kuna.

U konkurenciji velikih poduzetnika, a u 2007. na području KZŽ poslovalo je njih devet, Zlatnu plaketu ŽK Krapina s likom kune za 2007. godinu dobio je Tondach Hrvatska d.d. iz Bedekovčine. Njihov ukupan prihod bio je 210,2 milijuna kuna.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, među 39 tvrtki, Zlatna plaketa pripala je tvrtki Armko d.d. iz Konjščine. Njihov je ukupan prihod bio 179,3 milijuna kuna.

U kategoriji malih trgovačkih društava, među 1.351 tvrtkom, Zlatnu plaketu dobio je Pireko d.o.o. iz Oroslavja. Oni su ostvarili ukupan prihod od 29,1 milijun kuna.

O stanju u gospodarstvu KZŽ govorio je Ivica Cerovečki, predsjednik ŽK Krapina, a o trendovima u gospodarstvu Republike Hrvatske, Jasna Belošević-Matić, iz HGK Centar za makroekonomske analize.

Još članaka iz "Business"

Facebook