Prethodni članak
Sljedeći članak

Broj nezaposlenih i dalje raste

U siječnju 2013. godine na području Zagorja evidentirane su 9122 nezaposlene osobe. To je za 162 osobe ili 1,8 posto više nego mjesec dana prije i za 1161 osobu ili 14,6 posto više nego u siječnju prošle godine.


U siječnju 2013. godine na području Zagorja evidentirane su 9122 nezaposlene osobe. To je za 162 osobe ili 1,8 posto više nego mjesec dana prije i za 1161 osobu ili 14,6 posto više nego u siječnju prošle godine. Najviše je nezaposlenih evidentirano u Ispostavi Zavoda za zapošljavanje u Zaboku, a slijede Krapina i Donja Stubica.

S evidencije Zavoda u siječnju je zaposleno 466 osoba, što je više nego dvostruko u odnosu na mjesec prije i za 82 posto više nego u siječnju prošle godine. Najviše ih je zaposleno u prerađivačkoj industriji, administrativnim poslovima i građevinarstvu. Prijavljeno je i više slobodnih radnih mjesta, a najtraženija zanimanja u siječnju su bile medicinske sestre i zastupnici osiguranja.

U odnosu na prosinac prošle godine bilo je 9,3 posto više novoprijavljenih na evidenciju Zavoda, ali ipak manje nego u siječnju lani. Od ukupnog broja nezaposlenih 88,5 posto je prije bilo zaposleno, a najviše ih na Zavod dolazi iz građevinarstva i prerađivačke industrije.

Gotovo 40 posto evidentiranih nezaposlenih osoba je sa završenom školom za trogodišnja zanimanja, KV i VKV zanimanja.

Još članaka iz "Business"

Facebook