Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici SŠ Bedekovčina dva su tjedna obavljali stručnu praksu u Njemačkoj

U sklopu Erasmus+ projekta 'Work for Future" na obavljanje stručne prakse u Frankfurt otišli su soboslikari ličioci dekorateri, rukovatelji samohodnim građevinskim strojevima, keramičari-oblagači i instalateri grijanja i klimatizacije


Desetorica učenika trogodišnjih zanimanja Srednje škole Bedekovčina vratila se s dvotjednog obavljanja stručne praktične nastave u Njemačkoj.

U sklopu Erasmus+ projekta 'Work for Future" na obavljanje stručne prakse u Frankfurt otišli su soboslikari ličioci dekorateri, rukovatelji samohodnim građevinskim strojevima, keramičari-oblagači i instalateri grijanja i klimatizacije (Mario Gregurić, Tomislav Fiolić, Teo Macan, Božidar-Teo Bručić, Marin Markuš, Jurica Posavec, Luka Jagarčec, Domagoj Hercigonja, Fran Petrović i Mihael Herceg), u pratnji nastavnice Silvije Soldo.

Učenici su se vrlo brzo snašli u novom okruženju, vrijedno radili na radilištima, stjecali nova znanja na područjima vezanima za njihovu struku koje ne možemo u dovoljnoj mjeri razvijati u Hrvatskoj ili su nadogradnja postojećeg kurikuluma, dobili samo pohvale poslodavaca, na što je škola izrazito ponosni, a neki od njih su i dodatno nagrađeni za svoj rad od samih poslodavaca u Njemačkoj.

Uz učenike u Njemačkoj boravili su i stručni učitelji Daniel Borovčak i Ivan Tkalec na ''job shadowingu'' posjećujući stručne škole, radionice i gradilišta kako bi se upoznali s načinom provedbe praktične nastave za strukovna zanimanja u graditeljstvu, s naglaskom na postavljanje solarnih panela i dizalica topline koji su tamo već standard u graditeljstvu. U sklopu projekta bilo je organizirano i upoznavanje s kulturom i turističkim i povijesnim znamenitostima Frankfurta i okolice.

Ovo je prva mobilnost u sklopu projekta ''Work for future'' u okviru kojeg je planirano 50 mobilnosti učenika i 4 mobilnosti nastavnika, a organizirana je u suradnji s Hrvatskim gospodarskim savezom KVWD u Njemačkoj.
Sljedeća mobilnost 6 učenika planira se krajem travnja 2022.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook