Prethodni članak
Sljedeći članak

Nove vatrogaskinje i tri blizanke Ban

Osposobljavanje za zvanje vatrogasac u Bedekovčini


Ispitima je u subotu završilo osposobljavanje za zvanje vatrogasac u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina. Ovo je osposobljavanje počelo još 19. veljače, a od tridesetak prvotno prijavljenih kandidata i kandidatkinja, nakon završenog osposobljavanja u trajanju od 74 sata teorijske i praktične nastave, ispitu je pristupilo 11 kandidata i sedam kandidatkinja. Svi su uspješno položili pa je zagorsko vatrogastvo bogatije za nove osposobljene vatrogaskinje i vatrogasce.

Najviše, deset, ih dolazi iz DVD Bedekovčina, a zanimljivo je da su među njima i bliznakinje Leonarda, Marija i Barbara Ban, a uz njih Tina Lukenda, Ivana Granc, Sabina Jalševečki, Alojz Mohač, Vedran Žegrec, Jerko Komar i Mihael Petrovečki. Iz DVD Kebel novi vatrogasci su Dominik Stanić, Alen Grabušić i Petar Gorički, a iz DVD Orehovica to su Lucija Jakuš, Dragutin Jakuš i Petar Kučiš. Ovo osposobljavanje uspješno su završila i dva člana DVD Donja Stubica, Zdravko Drempetić i Dominik Sačer. Predavači su bili Tomislav Novosel, Ivan Odak, Denis Novosel, Tomislav Ferdelja, Goran Gulija i Janko Buzjak, a voditelj osposobljavanja je bio Željko Odak.

Na uspješnom osposobljavanju novim vatrogascima čestitali su predsjednik VZ KZŽ  Stjepan Skuliber i predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak. Ispite je provelo ispitno povjerenstvo u sastavu Stjepan Skuliber, predsjednik Marjan Lovrenčić i Rajko Jutriša, članovi. 

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook