Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlada Bedekovčanka i trenerica Stubičkih mažoretkinja odlazi na volontersku misiju u Afriku


Državni turnir mažoretkinja, koji je prije tjedan dana održan u Donjoj Stubici, osim natjecateljskog, bio je ujedno i humanitarnog karaktera. Posjetitelji i natjecatelji sudjelovali su u humanitarnoj akciji u kojoj su se kupnjom raznolikih figurica i ornamenata afričkog porijekla prikupljala sredstva za Sirotište sv. Ante u Tanzaniji.

Rad s djecom i mladim ženama

Voditeljica ove humanitarne akcije bila je Valentina Vuksan, trenerica Stubičkih mažoretkinja Shelly, koja u ožujku odlazi na volontersku misiju i tanzaniju, gdje će raditi s djecom u spomenutom sirotištu, a preko udruge 'Kolajna ljubavi'. - Volontiranjem u udruzi 'Kolajna Ljubavi' i samim radom s djecom otvorilo mi se srce, ali i mnoga vrata, pa tako i samo putovanje na volontersku misiju u Tanzaniju. Putovanje je organizirano od strane same udruge koja je osnovana s ciljem izgradnje sirotišta u poznatoj afričkoj zemlji – ispričala nam je Valentina.

Sirotište u kojem će Valentina raditi izgrađeno je 2010. godine uz pomoć donacija, a u njemu danas živi 65 djece bez roditeljske skrbi. - To je svijet u kojem su redukcije vode i struje svakodnevne, a ići u školu je pravi luksuz. Za djecu se sada brinu dvije časne sestre Afrikanke i brojni volonteri iz Hrvatske, a svi troškovi sirotišta pokrivaju se uz pomoć donacija – pojasnila nam je Valentina, koja će svoje dvomjesečno putovanje u Africi započeti u Morogorou sredinom ožujka gdje će odrađivati projekt Wonderful World of Women, putem kojega će obilaziti djevojke koje su završile zanatske škole i raditi na realizaciji njihovog stipendiranja te im pomoći oko kupovanja opreme za otvaranje vlastitih obrta. Nakon toga, Valentina odlazi u Songeu, gdje će, osim u sirotištu, pomoći i u aktivnostima Kluba žena te Digitalno – informatičkom centru, što se realizira preko sredstava Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Humanitarna akcija

Upravo kako bi pomogla dječici kojoj odlazi, organizirala je humanitarnu akciju u sklopu ovog državnog turnira, u koji je tako uvela jednu plemenitu notu. U dvorani je bio pripremljen poseban prostor za udrugu 'Kolajna ljubavi' te su posjetitelji vrlo radi dali svoj doprinos kupnjom figurica afričkog porijekla, a prikupljeno je 1.800 kuna, što će biti iskorišteno za pomoć sirotištu. Valentina je zahvalila svim sudionicima akcije i donatorima, volonterima Kolajne ljubavi i roditeljima koji su joj pomogli oko organizacije natjecanja, a mi njoj želimo što uspješniji boravak u Tanzaniji.

 

 

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook