Prethodni članak
Sljedeći članak

Konstituirano Dječje općinsko vijeće Bedekovčine, predsjednica Iva Gorički

Za zamjenika dječje općinske načelnice izabran je Florijan Jurenec, a članovi su još Karla Ptičar, Nik Vurnek i Anđelko Habljak iz Osnovne škole Bedekovčina te Lovro Trčak, Tena Grabušić i Petra Vračević iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički


U utorak, 6. travnja 2020. godine, održana je konstituirajuća sjednica 3. saziva Dječjeg općinskog vijeća Općine Bedekovčina u sklopu akcije „Općina Bedekovčina-prijatelj djece“.

Za članove Dječjeg općinskog vijeća izabrani su: Karla Ptičar, Nik Vurnek, Anđelko Habljak i Iva Gorički iz Osnovne škole Bedekovčina te Lovro Trčak, Tena Grabušić, Petra Vračević i Florijan Jurenec iz Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički. Za dječju općinsku načelnicu izabrana je Iva Gorički, predstavnica 7. razreda OŠ Bedekovčina, a za zamjenika dječje općinske načelnice izabran je Florijan Jurenec, predstavnik 7. razreda OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Sjednici su prisustvovali općinski načelnik Darko Ban, predsjednica Društva naša djeca Bedekovčina i voditeljica Dječjeg općinskog vijeća Ljubica Gorički koji su novoizabranoj dječjoj općinskoj načelnici i njezinom zamjeniku, kao i cijelom Dječjem općinskom vijeću zaželjeli uspjeh u radu te ih upoznali s njihovim pravima, obvezama i ovlastima.
Dječje općinsko vijeće okvir je za ostvarivanje prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Općine Bedekovčina, a provodi se u suradnji Općine Bedekovčina, Društva Naša djeca Bedekovčina i dvije osnovne škole na području Općine. Cilj vijeća je ostvarivanje odredaba Konvencije o pravima djeteta Ujedinjenih naroda – osigurava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u Općini.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, dok su duža čekanja zabilježena na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku, a Republikom Slovenijom na izlasku. Na auto...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program