Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: 'Da ima pravde, dogradnja vrtića u Bedekovčini financirala bi se kao i drugi vrtići'

Danas je održano svečano otvorenje novog, dograđenog dijela Dječjeg vrtića Bedekovčina


Danas je održano svečano otvorenje novog, dograđenog dijela Dječjeg vrtića Bedekovčina. Projekt je vrijedan 10 milijuna kuna, a njegovom realizacijom omogućen je rad za 3 nove odgojno obrazovne skupine vrtića koji sada može primiti sveukupno 180 djece.

Načelnik Općine Darko Ban nije nimalo krio zadovoljstvo što se višemjesečna saga oko tehničkog pregleda i dobivanja uporabne dozvole konačno privela kraju te je istaknuo kako je bila riječ o prioritetnom projektu, zbog velike potrebe za većim kapacitetom vrtića, odnosno, zbog sve većeg broja djece koja su trebala vrtić. – Ulaganjem u rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića razvija se društvena infrastruktura i na taj način stvaraju se preduvjeti za dobru kvalitetu života u ruralnom području te se istovremeno nudi atraktivan ambijent za mlade obitelji, čime se doprinosi zaustavljanju depopulacije i osigurava dugoročna održivost ruralnih područja – istaknuo je Ban.

Središnji ured

S obzirom na to da je ovaj projekt sa 750 tisuća kuna pomogao i Središnji državni ured za demografiju i mlade, njihov predstavnik Mislav Rubić istaknuo je kako oni pomažu vrtiće kroz više projekata. - Jako smo ponosni na to. Svjesni smo toga koliko su vrtići značajni roditeljima i zajednici. To je mjesto gdje naša djeca odlaze van obitelji i prvi puta se rastaju od obitelji te nažalost često provode i više vremena u vrtiću s tetama koje brinu za njih, nego što uspiju kvalitetno vrijeme provesti sa svojom obitelji. Upravo zbog toga posebno je važno ulagati u vrtiće, graditi ih i razvijati – rekao je Rubić.

Važno partnerstvo

Dijana Šaronja, ravnateljica Dječjeg vrtića Bedekovčina, rekla je da vrtić proširuje svoj kapacitet za tri odgojno – obrazovne skupine odnosno za 52 djece. - Vrtić je djetetov drugi dom i svi zajedno u vrtiću činimo jednu veliku obitelj, a ta obitelj nam se s današnjim danom proširila. Hvala svima koji su doprinijeli realizaciji ovog hvalevrijednog projekta. Ulaganje u ovakve projekte je ulaganje u budućnost djece, jer djeca u vrtiću zajedno kroz partnerstvo roditelja i vrtića stvaraju temelje za daljnji život. Djeca su znatiželjna, vesela i iskrena, neiskvarena, i to nas često može podsjetiti na prave vrijednosti i temelje u životu, na koje mi odrasli u životu često zaboravimo. U ime roditelja, djece i svih djelatnika vrtića, od srca hvala – rekla je Šaronja.

Županova kritika

Čestitke na realizaciji projekta uputio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. - Da ima imalo pravde, a nema je uvijek, onda bi se ova nadogradnja financirala isto ko i svi dječji vrtići koji su se u to vrijeme financirali na području Krapinsko – zagorske županije, ali iz nekih razloga i nerazumijevanja to nije bilo tako. No, zahvaljujući upornosti Darka Bana i njegove ekipe, mi smo danas ipak ovdje. Trenutak, prije svega bitan zbog djece i roditelja, kako bi oni mogli svoju djecu ostaviti u sjajnim uvjetima za boravak u vrtiću – rekao je Kolar te istaknuo kako se u Bedekovčini puno ulaže u obrazovanje, od predškolskog odgoja, osnovne škole do srednje škole te da  postoji sinergija između obrazovnih institucija, općine i Županije kao osnivača. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook