Prethodni članak
Sljedeći članak

Asfaltirana još jedna frekventna županijska cesta: 'Imat ćemo veću sigurnost prometa'


Na području Općine Bedekovčina završeno je asfaltiranje 620 metara ceste na županijskoj cesti 2165 Bedekovčina-Lug Orehovički.

Radove su prošli tjedan obišli župan Željko Kolar, načelnikom Bedekovčine Darko Ban i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec.

-Sa završetkom ove dionice dolazimo do čak 5.740 metara ceste koje je Županijska uprava za ceste na području Bedekovčine asfaltirala u 2023. i 2024. godini. Ukupna vrijednost radova je 618.820 eura, a ugrađeno je čak 29.844 metara kvadratnih metara asfalta. Prošle godine smo sanirali 1.850 metara ceste u naselju Grabe i 2.170 metara u naselju Križanče, dok smo ove godine završili i 1.100 m spojne ceste od čvora brze ceste Bedekovčina prema Donjoj Stubici – istaknuo je župan Kolar.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec istaknuo je da je sanacija ŽC2165 dio velikog investicijskog ciklusa u sklopu koje se predviđa sanacija čak 58 dionica županijskih i lokalnih cesta. - Vrijednost radova na ovoj dionici je 70.885,47 eura. Na duljini ceste od 620 metara ugrađeno je 3.720 metara kvadratnih asfalta - rekao je Sirovec.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban naglasio je da je sanacija ove dionice posljednja u investicija na ovom dijelu Orehovičke ceste kojima je riješena crna točka koja je na ovom području bila problem već desetljećima. - Prvo smo rekonstruirali ulaz u Kebel, koji je sad prilagođen za ulaske kamiona i specijalnih prijevoza. Nastavili smo s mostom kod Naselja Cerina, gdje su Županijske ceste izgradile novi cestovni propust te potom i gradnjom nogostupa od tog mosta pa do ulaza u Kebel. Sad se ta dionica, od Stolarije Frenki, presvlači i novim asfaltom te vjerujem da ćemo navedenim proširenjima i rekonstrukcijama imati puno veću sigurnost prometa na ovoj izrazito frekventnoj dionici – rekao je Ban te na navedenim investicijama zahvalio Krapinsko-zagorskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste.

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook