Prethodni članak
Sljedeći članak

Gredičak: 'Nadogradit ćemo postojeći vrtić u centru i adaptirati dvoranu osnovne škole'

Novi oroslavski gradonačelnik je već ispunio dva predizborna obećanja

  • EMIL.JPG
  • projekt proširenja vrtića i rekonstrukcije dvorane

    projekt proširenja vrtića i rekonstrukcije dvorane

  • EMIL.JPG
  • projekt proširenja vrtića i rekonstrukcije dvorane

Povodom nadolazećeg Dana grada i Dana župe, razgovarali smo s gradonačelnikom Emilom Gredičakom o trenutnim radovima na području grada, ali i o nekim novim projektima i inicijativama

Iako je u gradonačelničku fotelju sjeo tek prije otprilike dva mjeseca, novi oroslavski gradonačelnik u tom je periodu, kako je rekao, već ispunio dva predizborna obećanja. Jedno je to da će Grad subvencionirati nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola i to u povećanom iznosu obzirom na prethodne godine, a drugo je odluka kojom si je plaću na godišnjoj razini umanjio za oko 50 tisuća kuna.

Pregovori o državnoj imovini

Kada su u pitanju redovni komunalni radovi, Gredičak je rekao da se dovršavaju prije započeti projekti sa ŽUC – om i Zagorskim vodovodom, ali i da su započeti razgovori s ministarstvima o nekim gorućim pitanjima u Oroslavju. – Moram reći da smo otvorili razgovore s Ministarstvom državne imovine o nekim objektima koji su u njihovom vlasništvu. Riječ je o dvije vojarne i domu u Gornjem Oroslavju za koje bi željeli da pripadnu nama – ispričao je oroslavski gradonačelnik dodajući da je izrađeno i idejno rješenje za dogradnju postojećeg vrtića i adaptaciju dvorane osnovne škole koja više nije adekvatna za obavljanje aktivnosti učenika. Iako je njegov prethodnik Ivan Tuđa pričao o izgradnji vrtića u Mokricama, Gredičak je rekao kako se od takve zamisli odustalo, što zbog negativnog mišljenja struke, što zbog negativnog mišljenja korisnika vrtića, odnosno građana. – Projekt koji je napravljen za Mokrice, iskoristit će se za nadogradnju postojećeg vrtića. Lokacija u Mokricama će se svakako iskoristiti za neku drugu namjenu, no u ovom trenutku smatramo da je bolje dograđivati vrtić u centru. To je važno i zbog nekih stručnih službi vrtića i škole koje međusobno surađuju – objasnio je Gredičak dodajući kako će se oba projekta nastojati financirati iz fondova EU ili kroz sredstva resornih ministarstava.

Proslava Dana grada

Prema riječima oroslavskog gradonačelnika, uređuju se i dječja igrališta, a jedno takvo je u samom centru grada. – Na pomalo devastiran prostor u samom centru stavit ćemo koševe i golove, iscrtati crte i staviti rasvjetu. U rad smo pustili i novu web stranicu Grada, a uredili smo i prostor oroslavskog trga gdje je rastao korov te uredili fontanu koja je bila također devastirana – ispričao je Emil Gredičak. Komentirao je i odluku Gradskog vijeća o poništenju kupnje Orokonfekcije. Gradonačelnik Gredičak naglasio je kako su Gradskoj upravi nove prostorije nužne, no kako smatra da zaduženje koje bi trajalo deset godina i koje bi opteretilo proračun za milijun eura nije dobra i ispravna odluka. – Nama ne treba 1500 kvadrata novog prostora niti tako veliko parkiralište. Ako postoji mogućnost kupovine manjeg prostora i za manju cijenu, mi smo spremni razgovarati s vlasnicima Orokonfekcije – ispričao je Emil Gredičak. Proslava Dana grada u Oroslavju jedna je od najvećih fešti u Zagorju pa smo pitali gradonačelnika što je pripremljeno za ovu godinu. Otkrio nam je kako će nastupiti brojna poznata estradna imena poput Opće opasnosti i Ivana Zaka, ali i domaći bendovi te da će se u nekoliko dana odvijati razna kulturna i sportska događanja.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj. Vozačima savjetujemo prilagodbu brzine uvjetima na cestama te održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.  Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuš...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program