Prethodni članak
Sljedeći članak

„Zlatarsko zlato“ proslavilo jubilej


Male bubamare, pčelice, zečići, vrapčići, ribice i leptirići, sve su to nazivi odgojnih skupina Dječjeg vrtića i jaslica „Zlatarsko zlato“, u petak su u popodnevnim satima, zajedno sa svojim odgojiteljicama, izveli simpatičnu predstavu „Maca Papučarica“. Brojna publika bili su roditelji i bake, koji nisu štedjeli dlanove za izvedbu svojih miljenika. Bila je to završna priredba u nizu cijelo tjednih sadržaja kojima je obilježena vrijedna obljetnica- 70 godina djelovanja spomenute predškolske ustanove.

Počelo je u ponedjeljak, edukacijom o zdravoj prehrani i radionicom izrade zdravih kolačića, pod vodstvom zlatarskoga nutricioniste Nenada Bratkovića. Nastavilo se podnevnom radionicom sadnje cvijeća i uređenja cvjetnjaka, pod vodstvom Vanje Reinholz. U utorak su članice Udruge žena, Đurđa Drašić, Biserka Hleb i Ljiljana Vučković, pomogle najmlađima u izradi životinjica od prirodnih materijala. O podne slijedio je Dan otvorenih vrata, uz izložbu fotografija „Retrospektiva – od Uzdanice do Zlatarskog zlata“.

A u predvečerje ,o Noći knjige, bilo je čitanje priča djeci, s Boženom Kos. U srijedu vatrogasne sirene uzbunile su Zlatarščane, a bila je riječ o edukacijskoj vježbi za djecu u slučaju požara, što je „odradio“ DVD Zlatar. Zanimljivo je bilo i popodne. Roditelji su izveli za djecu predstavu „Tri praščića“. Četvrtak je bio dan struke. Teme „Festival znanosti- mozak u akciji: inteligentni izazovi“ i stručni aktiv „Važnost razvitka govora za socijalizaciju djece“. I na kraju „Maca Papučarica“. Što je preostalo inventivnoj ravnateljici Valentini Ranogajec nego svim entuzijastički raspoloženim sudionicima reći hvala i pozvati ih – na palačinke!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook