Prethodni članak
Sljedeći članak

Završena edukacija za zanimanje Proizvođač rakija i drugih domaćih pića

Danas, 21. svibnja 2012. godine, u Srednjoj školi Bedekovčina uručenjem Uvjerenja o osposobljavanju uspješno je završen još jedan obrazovni program za zanimanje proizvođača rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića.


Danas, 21. svibnja 2012. godine, u Srednjoj školi Bedekovčina uručenjem Uvjerenja o osposobljavanju uspješno je završen još jedan obrazovni program za zanimanje proizvođača rakija i drugih domaćih  aromatiziranih pića.

Program osposobljavanja i usavršavanja sufinancirala je te organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom, a samo osposobljavanje provodilo je Učilište za obrazovanje odraslih  APIS  iz Velike Gorice.

Edukaciju za proizvođača rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića završio je dvadeset i jedan polaznik u trajanju od 120 nastavnih sati. Polaznici su ovim tečajem osposobljeni za stručno i sigurno obavljanje zadaća u pripremi potrebnih sirovina za proizvodnju, te za proizvodnju autohtonih i aromatiziranih pića po tradicionalnim recepturama uz primjenu suvremenih metoda zaštite i higijene na radu.

Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik župana za gospodarstvo, pohvalio je polaznike te im čestitao na uspješno položenom završnom ispitu. „Krapinsko-zagorska županija prepoznala je značaj provedbe edukacija zagorskih poljoprivrednih proizvođača kako bi se ovdašnji proizvođači prilagodili propisima i standardima Europske unije. Vrlo je bitna važnost udruživanja samih proizvođača kako bi oni mogli odolijevati svim zahtjevima strogog tržišta“, istaknuo je zamjenik župana Ferek-Jambrek.

Uručivanju uvjerenja polaznicima uz zamjenika župana Ferek-Jambreka prisustvovali su Snježana Murr Huljak, v.d.  pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu KZŽ, Sanja Remeta Končevski, stručni suradnik u Zagorskoj razvojnoj agenciji te Dario Frangen, ravnatelj učilišta APIS.

Uvjerenje o osposobljenosti za proizvođača rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića  verificirano je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te se upisuje u radnu knjižicu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook